Ahmet Doğan İlbey

Ahmet Doğan İlbey

Kumarbaz Cumhuriyetin Murdar Millî (!) Piyangosu

Kumarbaz CumhuriyetinMurdar Millî (!) Piyangosu

 

Devlet eliyle kumar oynatmanın adıdır “Millî Piyango Çekilişi.”İnsanımızın ahlâkını yozlaştıran bir mihrak arıyorsanız “Millî Piyango İdaresi”ne gidin. Cühelâ zümresinin parasını murdar eden “yasal” bir kumar odağıdır.

 

“Tanrı” larından uzaklaşan seküler-pozitivist Batı’nın icadı olanpiyango azgın kapitalizmin kumar vasıtasıdır. Dinimizce haram sayılanpiyango çekilişi Kumarbaz Kemalist Cumhuriyet eliyle resmîleştirilmiş bir kumartürüdür.

 

Millî Piyango İdaresi M. Kemal zamanında projelendirildi, 5 Temmuz1939’da Hava Kuvvetlerine sözde yardım maksadıyla kuruldu ve ilk çekilişCumhuriyet oligarşisinin tâlimatıyla 19 Mayıs 1940 Törenleri’nde yapıldı. Sonra“Şans oyunu” reklamlarıyla bütün cemiyete musallat edildi.

 

Kapitalist Batı’yı iktibas eden Kumarbaz Kemalist devletin gelir kaynağıolan piyangonun cemiyetin ahlâkını bozduğuna dair sayısız araştırmalarortadayken, devlet anayasanın 58. Maddesi “…Zararlı Şeylerle Mücadele Kanununu”çiğnemiş oluyor. Devlet eliyle “Şans oyunları” adı altında kumar oynayanlarınsayısının 15 milyon gibi dehşet verici rakamlara ulaştığı yüz kızartıcı birgerçek. Öyle ki faizin, laik bankacılığın tehlikesinden daha tehlikeli, hattâgizlice yaygınlaşarak sosyal hâle gelen murdar bir bağımlılığın virüsüdenilebilir.

 

PİYANGO İLE “MİLLΔKELİMESİNİN YAN YANA OLMASI İSLÂM’A KÜFÜRDÜR

 

Piyango ile “millî” kelimesinin yan yana olması İslâm’a yapılmış birküfürdür. Bu ağır küfrü anlamak için millî kelimesinin mânasını bilmek gerekMillet, İslâm kelimesinden mülhemdir; din, inanç, ilahî hükümlerin tamamı olanşeriat ve din etrafında toplanan bir topluluğa ait mânasındadır. Millî kelimeside millete âit, milletle ilgili ve dinî mânalarına gelir.

 

Adının önüne İslâm’dan gelen “millî” kelimesinin konulması, İslâmgeçmişimizi “ilga” eden Kemalist devletin şarlatanlıklarından biridir. Kumarıkanunla “devlet kurumu” yapan ve “millî” mefhumunu ekleyen, İslâm medeniyetdeğerlerimizi “redd-i miras” eden Atatürkçü Cumhuriyettir. 

 

Millîlikle alâkası olmayan birçok müessesenin başında din ü milletekarşı yapılmış bir küfür alâmeti gibi duran “millî” kelimesini piyangonunönünden hâlâ kaldıramayan hükümetlerin bu mesuliyetsizliğinden dolayı sualedileceklerini düşünmek ne kadar acı!

 

UMUT TÂCİRLİĞİ YAPANDEVLET,         PİYANGONUN HARAM OLDUĞUNAFETVA VEREN DİYANET

 

Bir yanda umut tâcirliği yapan devletin izin verdiği “Piyango İdaresi”insan ahlâkının yozlaşmasına sebep oluyor, İslâmî ölçüsü olmayan geniş birkitleyi kötü yola sevkediyor. Diğer yanda Diyanet İşleri Başkanlığı, “İslâmdinine göre piyangonun her türlüsü haramdır” diye fetva yayınlıyor. Bu ülke butezattan ne zaman kurtulacak?

 

Umutlarını şans oyunlarından çıkacak paralara bağlayarak psikolojilerinibozan insanlar mânevî olarak bir girdabın içine düşüyorlar. Diyanet, “İslâm netbir şekilde haramdır buyuruyor” fetvası yayınlamasına rağmen hükümet buproblemin üstüne gitmeye cesaret edemiyor.

 

CEMİYETİ KUMARAALIŞTIRAN DEVLETİN REJİMİ ATATÜRKÇÜLÜK OLUNCA…

 

Cemiyeti kumara alıştıran devletin rejimi Atatürkçülük olunca kötülükyayan kurumlarda sürüyor demek ki. Müslüman bir ülkede din ü millet ahlâkımızazarar veren “Millî Piyango” yu modern-laik görüşlü psikiyatristler bile “Normalolmayan bir beklenti” olarak târif ediyor ve depresyona yol açtığına …” dairtebliğ üstüne tebliğ yayınlıyorlar. Hülâsa edersek:

 

Beklentileri gerçekleşmeyen insanlar kalbî ve insanî olmayan bir hayâlkırıklığına uğruyorlar. Şans oyunlarıyla insanlar emek harcamadan bir takımimkânlara ulaşmak istiyorlar ki bu ruhî hastalığın sebeplerinden biridir.Kazanılan paranın emeksizce, yâni gayr-ı meşru şekilde elde edilmesiylezahmetsizce köşe dönücülük fikri, insanı şans oyunlarına yönlendiriyor vebeklentiler gerçekleşmeyince ruhî ve ahlâkî buhrana kapılıyorlar.

 

Cemiyetin ahlâkî çöküşüne yataklık eden “Piyango Kurumu” özelleştirilmişolsa da azdırıcı ve gayr-ı meşru faaliyeti devam ettiğine göre, KumarbazKemalist Cumhuriyetin Batılılaşma, yâni yozlaştırma ideolojisi hâlâhükümfermadır…
------------------------------------ 

KİTAP HAVADİSLERİ

 

CEMAL NAR HOCANIN KALEMİNDEN KİTAPLAR…

 

Şehr-i Maraş Belediyesi’nin düzenlediği 1. Kitap ve Kültür Fuarı’nda kitaplarınıimzalayan Habervaktim.com yazarı Cemal Nar hocayı ziyaret ettiğimde bu fakirekitaplarını hediye etmişti. Başucuma koyduğum kitaplar “Okuma Aşkı”, “İslâm’a Göre Irkçılık ve PKK Ekseninde Kürt Sorunu”,“Osmanlı’dan Cumhuriyete Büyük Kırılma”, “Gönül Azığı” ve “İnsana Ulaşmak.”

 

“Okuma Aşkı” kitabını okumayı seven, neyi nasıl okumalı üzerine düşünenherkes okumalıdır. Özellikle orta öğretimden üniversiteye kadar her talebeninkitap okuma disiplini ve metodunu öğrenmesi bakımından el kitabı vasfındadır.Kitabın önemini işaretlemek için 1. bölüm olan “Okumanın Anlam ve Amacı” ndanbazı başlıkları tadımlık vermek istiyorum: “Okumak Nedir?”, “Mecazi Okumalar”,Niçin Okumak?”, “Okuma sayılmayan okumalar”, Neleri okumak”, Okumanın amacı”, “OkumakKur’an”, “Okumak ve İdeal Toplum”, “Okumak ve Dil”, “Okumak aşkı”, “Âliminokuma sevgisi”, “Okumak, korumaktır.”

 

Hayli geniş işlenmiş kitabın bölüm başlıkları dahi okumayı sevenleri cezbedeceğikanaatindeyim: 2.Bölüm: Okuma keyfi, 3-Nitelikli Okumalar, 4Tenkidli Okumalar,5-Kitap Tavsiyesi, 6-Bizim okumalar ve çocuklarımız, 7-Okumama problemi veçözümü, 8-Problemin çözümü, 9-Okumayı sevdirme

 

“Büyük Kırılma”kitabının bölüm başlıkları: 1-“Fay Hattı Osmanlı’dankalma”, 2-Ayak Bastığımız Zemin,3-Kâfirlere Uyma, 4-İman-İnkâr Savaşı, 5-Kıruılmanın Din Boyutu, 6-ŞeriatıKaldırma, 7-Hilafeti Kaldırma, 8-Müslümanları Hıristiyan Yapmak, 9-Dil YarasıHarf Devrimi, 10-Anayasal Kurumlar, 11-Her Alanda Çatışma

 

Hâsılı, “İslâm’a Irkçılık ve PKKEkseninde Kürt Sorunu”,  tasavvuf kokulu “Gönül Azığı” ve “İnsana Ulaşmak” kitaplarını da okumak gerek, diyorum.

--------------------------------------------

DOST HAVADİSLERİ

 

Mostar Dergisi ve“Kubbelerin Gölgesinde İslâm Şehirleri” kitabının yazarı Dükkân ehli dostMehmet Raşit Küçükkürtül askerlik gurbetine çıkmak üzere fikir ve gönüldostlarına Allahaısmarladık dedi. Gurbeti maddî ve hafif askerlik gurbetinegirse de, dostlarından ayrı düştüğü için mânevî gurbetzede sayılır. Hayırlısıile yine aramızda olur inşallah.

---------------------

Şu karda kışta Erzurum-Trabzon İstanbul derken kültür fütuhatına çıkankıdemli ve emektar Dükkân ehli dostİsmail Göktürk seferden döndü de şöyle dedi: “Hocam topal ayağımla bendenizi dolaştırıp duruyor. Daha ne kadardolaşacağım. Başıma daha neler gelecek? Seyr ü sülûkum şehir şehir dolaşıp buâciz şâkirdine öğrettiklerini anlatmak mıdır? Hâlimi bir sual etse...”

 

Hâlini çok acıklı ve hüzünlü bir şekilde anlatınca, dedim ki; “Seni İkiHocam’dan hangisi dolaştırıyor şehir şehir? Boynunu büktü, mahzun bir dille:“Bir bilsem hangi hocamın dolaştırdığını?”

 

Sormak makamında değilim ama Cuma Kapısı’nda İki Hocam’a bu durumunucesaret edebilirsem sual etmek isterim. Edemezsem, Hocamgil’e yakîn olan birDükkân ehli aracılığıyla hâlini aktarırım…” dedim vesselâm.   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.