Afşin'de Normalleşme Süreci Hız Kesmiyor: Hızla Yükselen Güvenli Konutlar!

Afşin'de normalleşme hız kesmeden devam ediyor! Belediye başkanı Mehmet Fatih Güven önderliğinde, deprem sonrası imar çalışmaları sürüyor, güvenli konutlar inşa ediliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ekim 2023 14:39
Afşin'de Normalleşme Süreci Hız Kesmiyor: Hızla Yükselen Güvenli Konutlar!

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, ilçenin imara kapalı alanının olmadığını ve hızla ilerleyen çalışmalarla vatandaşların barınma ihtiyaçlarını karşılamaya odaklandıklarını vurguladı. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrasında etkilenen Afşin'de, belediye tarafından ruhsat verilen özel konutların temelleri atmaya devam ediliyor. Pazarcık ve Elbistan ilçelerini etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, ilçede barınma sorununu çözmek için çalışmalara başlayan Afşin Belediyesi, inşaat ruhsatı verme sürecini hızlandırmış durumda.

Kale Mahallesi'nde yapılacak 1+1 60 dairelik konut projesinin inşasına başlandı ve temel atma törenine katılan Belediye Başkanı Güven, depremin ardından özel firmaların normalleşme çalışmaları çerçevesinde inşa faaliyetlerine geçtiklerini belirtti. Güven, “Afşin’de imara kapalı alan yok. Yeni ve eski imar alanlarında yaptığımız jeolojik etütlerle ilgili çalışmalar tamamlandı. Bu doğrultuda Kale Mahallesi'nde deprem sonrası ilk ruhsatlı konutların temelleri, denetçiler nezaretinde atılıyor. İnşaat faaliyetlerimiz hız kesmeden devam ediyor” dedi.

kahramanmaras-afsinde-normallesme-sureci-hiz-kesmiyor-hizla-yukselen-guvenli-konutlar.jpeg

Afşin'de imar ve inşaat faaliyetlerinin Temmuz ayından itibaren serbest bırakıldığını vurgulayan Güven, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın deprem bölgeleri için önerdiği hızlı normalleşme çalışmasını titizlikle uyguluyoruz. İmarla ilgili gerekli düzenlemeleri yaparak inşaat faaliyetlerine izin verdik. Normalleşme sürecimiz hızla ilerliyor. Depremin izlerini silmek için yoğun bir çaba içindeyiz ve kısa sürede Afşin’i daha güvenli bir hale getireceğiz” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2023-10-18-at-11-11-031.jpeg

Ayrıca, deprem sonrası barınma sorununu çözmek adına Afşin Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğiyle inşa edilen kalıcı konutları da hızla tamamlıyor. Güven, bu konutların Cumhuriyetin 100. yılı olan 29 Ekim’den itibaren depremzedelere teslim edileceğini belirtti.

Yapı denetim firması yetkilisi Yakup Taş da, depreme dayanıklı yapılar oluşturarak konut sıkıntısını önlemek adına çalıştıklarını ve projelerinin deprem yönetmeliğine uygun olduğunu vurguladı. Afşin'de normalleşme adımları hızla atılıyor ve vatandaşların güvenli ve konforlu bir şekilde yaşam sürmeleri için çalışmalar devam ediyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.