Kahramanmaraş'ın Lezzeti Bertiz Kabarcık Üzümü Dünya Arenasında!

Bertiz Budaklı Mahallesi’nde gerçekleşen Bağ Bozumu Etkinliği’nde Başkan Güngör, Bertiz Kabarcık Üzümü’nün coğrafi tescilini duyurdu. Kahramanmaraş'ın değerine değer kattı!

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ekim 2023 18:33
Kahramanmaraş'ın Lezzeti Bertiz Kabarcık Üzümü Dünya Arenasında!

Bertiz Budaklı Mahallesi’nde düzenlenen Bağ Bozumu Etkinliği’ne katılan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Bertiz bölgemizin katma değerini artırmak için alt ve üstyapı yatırımlarımızı artırarak sürdürüyoruz. Geriye dönük olarak baktığımızda yatırımlarımızın toplam maliyeti 60 Milyon TL. Türk Patent ve Marka Kurumu’na yaptığımız başvurunun ardından Bertiz Kabarcık Üzümü’nün de coğrafi işaret tescilini aldık. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

bag-bozumu-13.jpg

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Bertiz Budaklı Mahallesi’nde gerçekleştirilen Bağ Bozumu Etkinliği’ne katıldı. Programda AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, Budaklı Mahalle Muhtarı Ömer Çitil, Bertiz Vakfı Başkanı Erdoğan Eryılmaz ve vatandaşlar da yer aldı. Başkan Hayrettin Güngör, bağ tarlalarında incelemelerde bulunarak bölgedeki çiftçilik faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.

havadan-1.jpg

“Bağcılığı Geliştirmeli ve Verimi Artırmalıyız” Programın açılış konuşmasını yapan Bertiz Vakfı Başkanı Erdoğan Eryılmaz, “Bu yıl Budaklı Mahallesi’nde gerçekleştirdiğimiz Bağ Bozumu Etkinliği’nin düzenlenmesinde büyük destekleri olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör’e teşekkür ediyorum” dedi. KSÜ Öğr. Gör. Prof. Dr. İsmail Güvenç ise, “Kahramanmaraş, iklim şartları göz önüne alındığında bağcılık için son derece uygun bir şehir. Biz akademisyenler olarak verimi artırmak amacıyla çalışmalar yapıyor, çiftçilere önerilerde bulunuyoruz. Kahramanmaraş’ta uzun bir geçmişi olan bağcılığı geliştirmek, verimi ve ihracatı artırmak için birlikte çaba gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.