Kahramanmaraş'ta Umut Yeşeriyor: 40 Kalıcı Konut Depremzedelere Teslim Edildi!

Pazarcık'ta depremzede ailelere umut ışığı! Zehra ve Hasan Tıraş Vakfı'nın desteğiyle yapılan 40 konut, Başkan Güngör'ün katılımıyla teslim edildi. Kalıcı çözümler, güçlü dayanışma!

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ekim 2023 13:46
Kahramanmaraş'ta Umut Yeşeriyor: 40 Kalıcı Konut Depremzedelere Teslim Edildi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Pazarcık ilçesinde Zehra ve Hasan Tıraş Vakfı tarafından yapımı tamamlanan 40 depremzede konutun anahtar teslim törenine katıldı. Başkan Güngör, “Çadırlardan konteynerlere hızlı bir geçiş süreci yaşadık. Geldiğimiz noktada ise kalıcı konutların tesliminden söz ediyoruz. Zehra ve Hasan Tıraş Vakfı tarafından Pazarcık ilçemize kazandırılan depremzede evlerinin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

pazarcik-10.jpgkahramanmarasta-umut-yeseriyor-40-kalici-konut-depremzedelere-teslim-edildi.jpg

6 Şubat’ta Pazarcık’ta meydana gelen depremin ardından Hasan ve Zehra Tıraş Vakfı tarafından depremzedelere teslim edilmek üzere yapımı tamamlanan 40 konutun anahtar teslim töreni gerçekleştirildi. Törene Vali Mükerrem Ünlüer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Pazarcık Kaymakamı Muhammed Kaya, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, AFAD yetkilileri, hayırsever Tıraş ailesi ve vatandaşlar da katıldı. Programda gerçekleştirilen kura çekimiyle 40 depremzede evi vatandaşlara teslim edildi.

Programda konuşan Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, “Deprem sonrası hızlı bir aksiyon alarak vatandaşlarımız için geçici barınma merkezleri oluşturan devletimiz, kalıcı konutları da hızlı bir şekilde inşa ediyor. Bu süreçte bizlerin yanında olan herkese teşekkür ediyorum. Bugün de Zehra ve Hasan Tıraş Vakfı tarafından oluşturulan 40 depremzede evinin anahtar teslimi için bir aradayız. Vakıf yöneticilerimize şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Hayırsever iş insanı Mustafa Tıraş ise, “Depremden etkilenen vatandaşlarımız için yaptırdığımız bu depremzede konutları inşallah insanlara bir nebze umut olur. Anne ve babamızın kurmuş olduğu bu derneğin böyle bir yardıma vesile olması bizleri çok mutlu etti. Teslimini yapacağımız konutların hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Güngör de anahtar teslim programında şu ifadeleri kullandı: “Bu anlamlı ve hayırlı programda bir araya gelmemize vesile olan Zehra ve Hasan Tıraş Vakfı yöneticilerine teşekkür ediyorum. Dünyanın en büyük felaketlerinden birinde dünyanın en büyük dayanışmasına şahit olduk. Asrın felaketinin ilk gününden itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bakanlıklarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız, STK’larımız yanımızda oldu. Her birine canı gönülden şükranlarımızı sunuyoruz. Çadırlardan konteynerlere hızlı bir geçiş süreci yaşadık. Geldiğimiz noktada ise kalıcı konutların tesliminden söz ediyoruz. Hamdolsun devletimiz kısa sürede çok ciddi çalışmalara imza attı ama bu sürede hayırseverlerimizin de ciddi desteklerine şahit olduk. Zehra ve Hasan Tıraş Vakfı tarafından Pazarcık ilçemize kazandırılan depremzede evlerinin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Vali Mükerrem Ünlüer ise, “Şehrimizde 45 bin TOKİ konutunun yapılmasına ilişkin projeler tamamlandı, 30 bininin yapımı devam ediyor. 15 bin adet konutun da ihalesi yapılıyor. İnşallah yıl sonuna kadar bu konutların 10 bin tanesi hak sahiplerine teslim edilecek. Bugün de Pazarcık ilçemizde 40 depremzede konutun teslimi için bir aradayız. Zehra ve Hasan Tıraş Vakfının değerli yöneticilerine teşekkür ediyor, Allah hayırlarını kabul etsin diyorum.”

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.