Hüseyin Yılmaz

Hüseyin Yılmaz

Zulüm, Zalim ve Zalimler


Zulüm: Şirk, Hakk’ı inkar, Allah’a (C.C.) karşı yalan uydurmak, Allah’a(C.C.) ortak koşmak, Küfr anlamlarına gelmektedir.

Zulüm
herhangi bir şeyi, hakkı lâyıkı olan yerin dışına koymakdemek olduğundan,
iyilik tohumu ekmek
 için yapılması gereken infakları
günah ve kötülük uğruna harcayarak
şer tohumu ekmek
veya ibadet ve taata
harcanması lazım gelen adakları,
masiyetlere harcamak,
mal varlığını gizleyip
 borcu olan vergileri ve zekâtları vermemek
 veya adayıp da adağını yerine getirmemek
veya kötü ve işe yaramaz şeyler infak etmek
 veya daha başka yollarla
insanların haklarını yemek
suretiyle zulmedenler
en çok kendilerine
yazık etmiş
ve zulmetmiş olurlar.


 
İLKSAV 1434/2013 TAKVİMİ’miz bu Hicrî yılda "
zulüm,zalim ve zalimler" kavramlarını seçilmiş ayetlerle gündemimize taşıdı.

http://kuranimiz.net/v1/index.php/tr/kab-platformu-makale-servisi/43-makaleler/258-zulum

http://www.akradyo.net/5930480818,64650,6,14342013-ILKSAV-Takvimi-Zulum-Zalim-Zalimler--.aspx

 

Sahtetanrılar.

Evet sahte tanrılar. Önce kendimi sonra da sizleri sahte tanrılarla istikrar veısrarla mücadele etmeye davet ediyorum. En tehlikeli sahte tanrınefsimizdir. İçimizde barındırır, elimizle besler, büyütürüz. Tanrı gibi her dediğini, emrettiğini yaparız. Dost gibi,bizden gibi gözükür ama münafıktır ve şeytanla, kötülüklerle işbirlikçidir.Kontrol altında tutulmazsa, bize ihanet eder. Kaybı kesin ve ebedi olan dünyaoyununda sahte yansıma, cazibe ve güzelliklerle aldatarak zamanımızı öldürür.

 Dönüşü olmayan noktaya gelindiğinde, yani, ekranda “Game Over”yazdığında, “keşke toprak olsaydım.” der. Heyhat, artık dönüş yalnız hesapmeydanınadır.

 Onun için Sevgili Sağduyulular ;

Zumer-55
“Siz farkında bile değilken ansızın size azap gelip çatmadan önce, Rabbinizdensize indirilenin en güzeline (Kur’ân’a) uyun.”

Allah yolundan alıkoyan diğer tüm yapı ve otoriteler de sahtetanrılardandır. Allah bizlere makyajla saklanan sahte yüzleri, kamufleedilerek süslü kaplarda sunulan zehir içecekleri ayırt etme feraseti, yeteneği,kabiliyeti versin, idrakimizi güçlendirsin.

Biliyorum, durmak yok. Biliyorum, zaman yok. İçim içime sığmıyor. İşlerimizdeçok başarılı olmak istiyorum. Hemen istiyorum, hayallerim, emellerim,niyetlerim yaşanır olsun. Ya Rabbi! Ayaklarımızı Senin yolunda sabitle!Hayırlı, sevdiğin neticelere hem dünyada tez, hem ahirette ulaştır.

http://www.iskenderpasa.com/DA143261-DFDD-4813-8263-FCCB97482126.aspx

 

 

"İman edip de imanlarını zulümle(şirkle) karıştırmayanlar (var ya), işte (korkudan) emin olmak onların(hakkı)dır. Onlar doğru yolu bulmuşlardır." (6/82)

Şüphesiz şirk büyük bir zulümdür (bk. 31/13). Peygamber (sas.) de böyle tefsiretmişlerdir (İbni Kesir, III, 761). Çünkü şirk imanı bitirir, amelleri boşaçıkarır. [İmanlarına şirk karıştıranlar için bk. 12/106. İbadette şirk için bk.18/110].

Şirk, en büyük zulümdür...Zulüm, herhangi bir şeyi, yaradılışgayesine ve fıtratına aykırı olarak, olması gerekli olan yerinden alınıp başkabir yere konulmasıdır... Hakkı, sahibinden başkasına vermektir...

Şirk, Allah'ın hakkı olan ve Allah’dan başka hiç kimsenin hakkı olmayan ilâhlıkve Rabliği, Allah’dan başkasına vermektir ki bu, en büyük zulüm değil denedir?.. İnsanın, ibadet konusunda Allah'ı bırakıp veya Allah ile beraber,başka mercilere yönelmesi, onlara iman edip itaat eylemesi, şirki ortayaçıkarır... Şirk, zatında, sıfatlarında ve fiillerinde Allah’a ortaklartanımaktır...

Âlemlerin yegâne Rabbi Allah, bir tektir, O’nun eşi, benzeri ve ortağı yoktur.Allah, Uluhiyyette de tektir, Rububiyyette de tektir.

Allah, insan kullarını yalnız ve yalnız kendisine ibadet etsinler, kendisindenbaşka hiç bir rabb, hiç bir ilah ve hiç bir güç tanımasınlar diyeyaratmıştır... Zulüm, bu yaradılış gayesine aykırı davranmak, yani Allah’danbaşka ilâhlara ve rabblara yönelip, hayatını onlara göre düzenlemektir.

Rabbinin âyetleriyle (kendine)
nasihat edildiği halde,
onlardan yüz çeviren ve kendi
yaptığı (günahları)nı unutan
kimseden daha "zalim" kim
vardır? Biz de (bu sebeple) onların
kalplerinin üzerine,
onu (Kur’an’ı) iyi anlamalarına
engel olan perdeler ve kulaklarına da
bir ağırlık koyduk.
Sen onları doğru yola çağırsan da,
asla doğru yola gelmezler.

Kehf, 57

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.