ZEYNEP KUYBU: ÇALIŞAN KADINLAR DESTEKLENMELİ

Zeynep Kuybu kimdir? Ne iş yapar?

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:51
ZEYNEP KUYBU: ÇALIŞAN KADINLAR DESTEKLENMELİ

1982 Kahramanmaraş doğumluyum. Üniversitede, işletme bölümünde terkim. Kahramanmaraş’a, yıllardan beri hizmet eden Aksu Otobüsleri İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanıyım. 2010 yılında firma kurucumuz ve ortağımız Yaşar Kuybu’nun vefatından sonra bu göreve geldim ve yaklaşık üç buçuk senedir bu görevi yürütmekteyim.

Aksu Çavuşoğlu Otobüs İşletmesi, 1999’da Yaşar Kuybu’nun kurduğu bir firmadır. İlk kurulduğunda öz malımız olarak 4 tane otobüsle işe başladık. Daha sonra Ankara, İstanbul, İzmir ve Marmaris seferlerine başladık. Şu anda 30 tane araçla Türkiye’nin birçok yerine hizmet veriyoruz.  Uluslararası olarak da, Yunanistan, Kuzey Irak, Suudi Arabistan’a ve Suriye’ye de seferler yapmaktayız. Ortadoğu’daki bazı sorunlardan dolayı bu seferlerimizi, bu sene biraz durdurduk. Şu anda sadece şehirlerarası çalışıyoruz.

HAT SAYIMIZI 22’YE ÇIKARACAĞIZ

Şu anki işimiz, olan kapasitenin altında.  Ama Mayıs’ın 15’inden sonra Karadeniz seferlerimiz, şehirlerarası turlarımız vs. başlayacak. Bodrum seferini açacağız. Antalya seferimizi, 1’den ikiye çıkaracağız. Yani mevcut hatlarımıza 7-8 hat daha ilave yapacağız. Şu anda 13 tane hattımız var, bunu ileriki zamanlarda 20-22’ye çıkaracağız. Göreve geldiğim zamandan bu yana araç filomuza 6 otobüs daha kattık. Çok yakında da 3 araç daha alma hedefimiz var. Şirketimiz hızla büyümeye devam ediyor. 

KADINLAR ÇALIŞMALI

Kadın; evlat, eş, gelin ya da anne olmadan önce bir bireydir. Zaafları, arayışları, yanlışları, doğruları, sevinçleri ve üzüntüleriyle neticede bir kuldur. Kendi varlığını keşfetmeden de etrafında sorumlu olduğu kişilere faydalı olması mümkün değildir. Hayattaki kendi rolünü bilirse diğer rolleri de anlamlı yerlere oturtabilir. Kadının çalışıp çalışmaması meselesinden önce bu vardır. Eğer kadın birey olarak kendi varlığının ve sorumluluğunun bilincinde ise neden çalışmasın tabi ki çalışmalı. Muhakkak bir şeyler üretmeli, insanlara faydalı olmalılar. Kendi yaptığımız işten örnek vermek gerekirse otobüs işletmelerinde yönetici olarak genelde erkekler çalışmaktadır. Çalışma şartları zor olan otobüsçülük sektöründe, bizden başka bir de Kamil Koç’ta bayan yönetici var. Demek ki bayanlar her alanda olduğu gibi, otobüsçülük sektöründe de başarılı olabiliyor. Biz burada filoya kattığımız ve yakın zamanda katacağımız otobüslerle başarımızı tescillemiş bulunmaktayız.

Çalışan bayanlardan, küçük çocukları olanlar, biraz zorlanıyorlar ama bunun için de kadınların çok güçlü ve sabırlı olmaları lazım. Hem işi hem evi idare etmek gerçekten zor.

KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU ve STK’LAR

Ben, iki senedir Kadın Girişimciler Kurulu’na üyeyim. Kuruldan eğitimler vs. bekliyoruz. Kurul; ihtiyaç sahibi kadınlara iş imkanı sağlamalı, okuyan çocuğu olup da maddi imkanı yetersiz olan kadınlara burslar vermeli. Kadınlar, iş hayatında olabilmeleri için desteklenmeli. Çünkü çalışan kadınların herkese ve her kesime faydası olur.

Aynı şekilde kadınlar, sivil toplum kuruluşlarında (STK)  da bulunmalı. Hatta, bana göre her STK’larda en az bir kadın yönetici olması lazım. Kadınlar her yerde olmalı.

Bu arada Kurul Başkanımız Ceylan Hanım’dan çok memnunuz. İleriki dönemlerde de kendisini bu görevde görmek isteriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.