Zahireciler odası esnafın her zaman yanındadır

Kahramanmaraş Zahireciler Odası Başkanı Bayram Akgül, Zahireciler Odası’nın faaliyetlerinin çoğunun esnafa yönelik olduğunu belirterek, Zahireciler Odası olarak esnafın her zaman yanında olduklarını belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ağustos 2017 16:51
Zahireciler odası esnafın her zaman yanındadır

Esnafların, Ticarethaneleri ile ilgili bilgi ve gerekli prosedür işlemlerinde yardımcı olunduğunu belirten Akgül, Zahireciler Odasındaki mevcut üye sayısının yetersiz olması dolayısıyla gerekli sosyal faaliyetlerin yapılamadığını kaydetti. Akgül:

“Kahramanmaraş Zahireciler Odası 5362 sayılı yasa gereği Zahire, Değirmenci ve Tarım ürünleri ile ilgili Alım-Satım ve imalat yapmak isteyen vergi mükellefi gerçek kişilerin kayıt olma zorunluluğu olan bir esnaf odasıdır. Zahireciler odası üyelerine yapabileceği hizmet yasalar çerçevesinde basit usulde olanlara fiş-fatura vb kullanacağı belgeleri kolay bir şekilde temin etmesine yardımcı olmak, ayrıca faaliyetleri ile ilgili resmi belge düzenlemek vermek, devletin sunduğu bazı imkanları duyurmak ve üyelere yol gösterip gerekli evrakları tedarik etmek ama ne yazık ki odamızın üye sayı azlığı ve aidatların ödenmediği için üyelerimize maddi bir etkinliğimiz olmamaktadır.” dedi.

YEM İMALATININ STANDARTLAŞTIRILMASI GEREKİYOR

Zahireciler Odası aynı zamanda Akyem Ticaret İşletmesi sahibi Bayram Akgül, Yem Üretimi konusunda fiyatların standartlaştırılması gerektiğini ifade etti.

Beyana dayalı yem üretimi yapılmasının piyasaya kalitesiz ve kontrolsüz ürün girmesine sebep olduğunu söyleyen Akgül, Üretimin standartlaştırılması halinde bu problemin önüne geçilebileceğini kaydetti. Akgül açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“ Kendi şahsi mesleğim olan yem satıcılığı konusunda aslında çok konuşulacak konular vardır. Yem fiyatları ve yem kalitesi hakkında çok tartışılması gereken meseleler var. Örnek verecek olursak; yem imalatının standartlaşması tarafındayız, çünkü şu an beyana dayalı yem üretilmektedir, buda çok sakat mamulleri piyasaya sürmeye meyletmektedir. Öyle ki bugün itibariyle 50kg süt-besi yemi ortalama 50 ile 60 TL arasında bir maliyeti oluştururken ( tabii iyi bir yem için), fakat piyasada 30-40 TL arasında süt-besi yemi satılıyor, bundan hem üretici hem de tüketici zarar görüyor. Beyana dayalı olduğu için kontrol mekanizması bir şey yapamıyor. Toz, toprak, fabrika atıklarından yem imal edilip satılıyor, etiket içeriğine göre uyduruluyor, ceza yok. Bu halde de ne ette ne sütte ne de yumurta da tat yok.”

AK-YEM KALİTEYLE GÜVENİ BİR ARADA SUNUYOR

AK-YEM’in kalite ile güveni bir arada müşterilerine sunduğunu belirten Akgül, Piyasanın önde firmaları olan Sunar Yem, Aksu Yem ve Çobanoğlu Yemin mamullerini müşterilere büyük bir memnuniyetle sunduğunu kaydetti. Akgül:

“ 1965 yılından bu yana baba mesleği, 1986 yılından bu tarafa kendi adıma yürüttüğüm Akyem Ticaret piyasanın önde gelen yerli milli firmaları olan Sunar Yem, Aksu Yem ve Çobanoğlu yemin mamullerini alıp satmaktayız. Yerli ve milli firma olan bu kuruluşlar üretici besicilere danışmanlık, hayvan sağlığı ve besleme gibi konularda ücretsiz hizmet vermektedirler. Ürettikleri mamulün arkasındalar en küçük şikayet dikkate alınıp ilgilenilmektedir. Bu vesile ile Kurban bayramı dolasıyla tüm dost ve müşterilerimizin Kurban Bayramını kutlar kurbanlarının makbul olmasını Cenabı Haktan niyaz ederim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.