Hüseyin Yılmaz

Hüseyin Yılmaz

YOLUMUZU AYDINLATANLAR

  1. Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları velî (sırdaş, dost ve idareci) edinmeyin. Onlar (ancak) birbirlerinin yâr ve yardakçısı (İslâm’ın da düşmanı)dırlar. Kim onları (ve aynı zihniyette olanları) velî edinirse, o da onlardandır. Şüphesiz Allah (böylece kendilerine ve müslümanlara) zulmeden toplumu doğru yola eriştirmez. (Maide/51)
  2. Böylece (son Peygamber’e inanmayıp, “yahudiler yahudi hıristiyanlar da hıristiyan olun ki, doğru yolu bulasınız” diyen) Ehl-i Kitab, kesin olarak bilsin ki(7) Allah’ın lütfundan hiç bir şey (elde etmey)e asla güç yetiremezler. Muhakkak ki lütuf Allah’ın elindedir, onu dilediğine verir. Allah büyük lütuf sahibidir. (Hadid:29)
  3. Ehl-i kitab’dan bir grup sizi inancınızdan saptırmak (ve kendi dinlerine çevirmek) istediler. Halbuki onlar ancak kendilerini saptırırlar da bunun farkına varamazlar. Al-i İmran/69

 

   YOLUMUZU AYDINLATANLAR

Eğer yerdeki ağaçlar (birer) kalem olsa, deniz de (mürekkep olsa), ardından yedi deniz ona (katılıp) yardım etse yine (bunlar tükenir de) Allah’ın kelimeleri tükenmez. Şüphesiz Allah mutlak galip, mutlak hüküm ve hikmet sahibidir. ( Lokman /27)

CÜNEYD-İ  BAĞDÂDÎ (RA) BUYURMUŞLAR Kİ:

 “O, benzeri olmayan Allah’tır. Onu bulmak hiçbir şekilde mümkün değildir. Hiçbir mahluka kıyas olunamaz. Uzaklığında yakın, yakınlığında uzaktır. Her şeyden yücedir. Onun altında Arş gibi bir şey var denemez. Ne bir şeydendir, ne bir şey gibidir, ne bir şeydedir, ne bir şeyledir. Takdis ederim O Allah’ı ki böyledir ve Ondan başka böyle olan hiçbir şey yoktur!”

                                         *********

“Kur’an ezberleyip hadis bellemeyenleri bu yolda örnek almayınız. Çünkü bizim bu ilmimiz kitap ve sünnetle kayıtlıdır… Peygamberin sünnetine uyan ve yolundan ayrılmayıp izini adım adım takip edenlerin tuttukları yol hariç Hakk’a giden yolların hepsi halk için kapalıdır. Bahis konusu şartlara sahip olanlar için ise bütün hayır yolları açıktır”

 

YAŞAYAN KUR’AN: Hz. MUHAMMED(SAV)

O’NDAN (SAV) BİZE

 

  • “Bana uyan, Allah'a uymuş, bana asi olan da, Allah'a asi olmuş olur.” (Buhari, Müslim)

 

  • Ebu Hureyre (ra)  rivayet ediyor.  Allah Resulü (sav) şöyle buyurdu:

"Yahudi ve Hıristiyanlar boyanmazlar (sakallarına kına yakmazlar). Siz onlara muhalefet edin." (Buhari,  Müslim,Ebu Davud, Nesai, İbni Mace ve Ahmed b. Hanbel)

 

  •     Ebu Said el Hudri  (ra)  rivayet ediyor. Allah Resulü (sav) şöyle buyurdu:

         “Karış karış, zira zira sizden öncekilerin yoluna gireceksiniz. Hatta onlar bir keler deliğine girseler, siz de arkalarından girersiniz.” Biz: “ Ey Allah’ın Resulü, Yahudilerin ve Hıristiyanların yollarına mı?” diye sorduk. Resulullah (sav): “Başka kim olacak” diye cevap verdi. (Buhari ve Müslim) 

Bu köşenin içeriği  SON PEYGAMBER PLATFORMU’ nun katkılarıyla, KUR’AN’IN ANLAMIYLA BULUŞMAK  PLATFORMU tarafından hazırlanmıştır. Ayet mealleri Hasan Tahsin  Feyizli'nin  Hazırladığı Feyzü'l Furkan Açıklamalı Kur'an-ı Kerim Meali’nden alınmıştır.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.