Hüseyin Yılmaz

Hüseyin Yılmaz

“Yola Çıkmak İsteyen Yol Açık”

Şimdi değilse ne zaman?

Haydi! Kayıt ol, Oku Anla Yaşa Yarış.

Bu kutlu yolculukta sen de yerini al.

5 yıl önce çıkılan yolda her sene bir önceki döneme göre başvuru ve katılımcı sayısını sürekli artıran ve Türkiye genelinde tanınan bir marka olan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları başvuruları 19 Şubat 2017’de, sona erecek.

Hedef 1 Milyon

Türkiye'nin en büyük sivil yarışması olma özelliğini taşıyan, yurt içinden ve dışından binlerce gönüllünün organizasyonuyla desteklenen yarışmaya bu yıl, Türkiye'den ve yurt dışından 7’den 77’ye 1 milyon kişinin başvuru yapması hedefleniyor. Ulusal yarışmacılar, şartnamede belirtilen Kur’an-ı Kerim mealleriyle yarışmaya hazırlanacak.

Kur’ân-ı Kerîm’in indiriliş gayesine uygun olarak okunması, üzerinde iyiden iyiye düşünülmesi, böylece anlaşılması ve hayatta yaşanır hale gelmesi için çalışmalar yapagelen, Ufka yolculuk topluma bu doğrultuda yön göstermeye gayret ediyor.

Allah (c.c.)'ın kullarına göndermiş olduğu son mesajın ilk muhatabının anladığı ve uyguladığı gibi en doğru şekilde anlaşılması ve bu prensiplerin yaşanır hale gelmesi için insanlığa yardımcı olmak.

“Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları” Yarışma Konusunu Kur’an-ı Kerim Meâli belirleyerek

Okumak…

Üzerinde iyiden iyiye düşünmek…

Gönüllerimizde idrak etmek…

Ve samimiyetle yaşama gayretinde bulunmak…

Bütün bu güzellikleri de Rasûl-i Zîşân’ın gösterdiği istikamette, mersus sıfatına bürünmüş Allah’ın dininin yardımcıları olarak, 8 milyar insanın görmesine vesile olmak istiyor.

Yine “Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları” konumuzu Kur’an-ı Kerim Meâli olarak belirlenmesinin sebeplerinden biri de; Okuma alışkanlığının istenen düzeylerde olmadığı günümüzde, okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, halkımızın, özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasına destek olmak, Ufka Yolculuk organizasyonunun en büyük amacıdır.

 

 

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması hakkında

İlk yılında Ömer Nasuhi Bilmen’in “Büyük İslam İlmihali”, ikinci yılında “Kur-an-ı Kerim Meali”, üçüncü yılında “Kur’ân-ı Kerîm’e Göre Peygamberler ve Tevhid Mücadelesi”, dördüncü yılında “Hadis” konusuyla düzenlenen yarışmada, ilk dört yılında, dünyanın 65 ülkesinden, Türkiye'nin tüm illerinden ve cezaevlerinden toplamda 880 bin kişi yarıştı. Bu yarışmacılar arasında, Türkiye’deki 360 cezaevinin 231’inde tutuklu bulunan yaklaşık 10 bin mahkum da yer aldı.

Yurt içinden ve yurt dışından yüzlerce sivil toplum kuruluşu ve binlerce gönüllünün organizasyonuyla uluslararası çapta düzenlenen yarışma; Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak

(KAB) Platformu'nun desteği ve Server Gençlik ve Spor Kulübü koordinatörlüğünde yoluna devam edecek.

Yarışma ile ilgili bilgiler ve yarışma başvuru formu www.ufkayolculuk.com adresinde yer almakta…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.