Yetkililer Kahramanmaraşlı çiftçileri uyardı!

Geçen yıla kıyasla bu yıl ki kış ayında daha çok yağış alan Kahramanmaraş bölgesi, çiftçiler açısından da bereketli bir yıl olarak görülüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Şubat 2019 11:54
Yetkililer Kahramanmaraşlı çiftçileri uyardı!

DSİ 20. Bölge Müdürlüğü sorumluğunda olan Sır Barajı, yıl içerisinde yağan yağmur nedeni ile kritik noktalarda göl seviyesinin aşırı derece de yükseldiği gözlemlendi. Yetkililer göl seviyesinin daha da yükseleceği ön görüsünde bulundukları için çiftçileri 441 m kot yüksekliğinde olan bölgelerde tarımsal faaliyette bulunmamaları gerektiğini açıkladı.

İŞTE YAPILAN YAZILI AÇIKLAMA;

“DSİ 20. Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında yer alan Ceyhan Havzası üzerinde bulunan Sır Baraj Göl seviyesi son dönemlerdeki aşırı yağışlardan dolayı yükselmektedir. Sır Baraj göl seviyesinin 441 m kot yüksekliğine kadar olan yerlerde tarımsal faaliyetlerde bulunulmaması ve yöre halkının konu hakkında bilgilendirilmesi zaruret haline gelmiştir.

Bu Kapsamda Sır Baraj Göl Havzasında bulunan mahallelerde çiftçilik ile uğraşan yöre halkının can ve mal kaybı yaşamaması için 441 m kot yüksekliğine kadar olan yerlerde tarımsal faaliyetlerde bulunmaması önemle rica olunur.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.