Yeni sezon hedefleri ekonomiye değer katacak

Karpedo Dondurmaları Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Dağdönderen dondurma üretim sektöründe geçen yıla göre bu yıl hedefleri hakkında bilgiler aktardı. Dağdönderen cevapladığı sorular arasında; “Şu anda 46 ilde yüzlerce satış noktalarımız var” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Şubat 2019 15:07
Yeni sezon hedefleri ekonomiye değer katacak

DONDURMA SEKTÖRÜNÜN SEZONU AÇILMAK ÜZERE. GEÇEN YIL İLE BU YIL ARASINDA NE GİBİ FARKLILIKLAR OLACAK?

Hammaddelerimize son zamanlardaki olaylardan dolayı yüksek artışlar geldi. Ama karımızdan ödün vererek bu durumu vatandaşlarımıza yansıtmayı düşünmüyoruz. Geçen yılki fiyatlarımızı sabit tutmaya devam edeceğiz. Bu sezondan beklentilerimiz oldukça yüksek. Hedefimiz geçen yılki kapasitemizin iki katına çıkmak. Geçen yıl 2 bin tona yakın üretimimiz vardı. Bu yıl kısmet olursa beklentimiz 4 bin tona yakın. Şu anda 46 ilde yüzlerce satış noktalarımız var. Yurtdışı olarak Arap ülkelerinin bir kısmına ihracat yapıyoruz. Sürekli olarak Pazar arayışı içerisindeyiz. Bir takım görüşmelerimiz devam ediyor. Bu konuda bizi en çok mutlu eden ise yaptığımız ihracattan gelen her liranın ülke ve şehir ekonomisine katkı sağlıyor olması.

ŞEHİR EKONOMİSİNİN GELİŞMESİ ADINA NELER YAPILMALI?

Şehrimiz hak ettiği konumda değil. Ama kötü durumda olduğumuz da söylenemez. Şehrin lokomotif sektörlerinin dışındaki sektörlerin biraz daha ön plana çıkması ve markalaşma gibi sorunlarımız var. Bu sorunlarımız giderildiği taktirde daha farklı konumlara ulaşabileceğimizi düşünüyorum. Bu konuda devletimizden de destek bekliyoruz.

DONDURMA SEKTÖRÜNDE SIKINTILAR NELERDİR?

Markalaşma bizim sektörümüzde çok büyük bir sorun. Bu konuda ticaret odası ile iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Anca dondurma üreticileri arasında bir birliktelik sorunu var. Dünyada eşi benzeri bulunmayan bir ürün üretiyoruz. Sektörün daha büyümesi ve daha kurumsal hale gelebilmesi için üretici firmaların bir araya gelerek birlikte hareket etmesi gerekiyor. Yepyeni bir marka ile tüm dünyaya dondurma satma adına birlikte üretim yapılabilir. Avrupa menşei firmaların burada dondurma satması bizi ziyadesiyle üzüyor. Maraş dondurmasına baktığımızda hem besin değeri ile hem de lezzeti ile kesinlikle vitamin deposu. Yabancı ürünleri bizim insanımızın yemesi bizi üzüyor. Çocuklarımızın gelişiminde doğal ürünler varken neden endüstriyelini tüketiyoruz? Umut ediyoruz ki önümüzdeki süreçte daha güzel sonuçlar elde edeceğiz.

12 ŞUBAT KURTULUŞ BAYRAMIMIZ İLE İLGİLİNELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Bizim dünyada tek olan kahramanlık destanımızdır 12 şubat. Askersiz, ordusuz bir mücadelenin zaferidir. Kendi imkanları ile düşmana karşı koyan ve bu mücadeleden zafer ile çıkan tek milletiz. Bu bizim gurur kaynağımız. İlk kurşunu namus davasına attık. Tüm Halkımızın 12 şubat Kurtuluş Bayramını kutluyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.