Yeni Sanayi Sitesi 2020 yılında hazır

Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Müjdat Bayazıt, küçük sanayi sitesinde çalışmaları süren 2 bin 500 adet yeni işyeriyle ilgili gazetemize açıklamalar yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mart 2019 16:19
Yeni Sanayi Sitesi 2020 yılında hazır

2019 yılında tamamlanması beklenen çalışmaların ekonomik durum sebebiyle bir yıl daha ertelendiğini vurgulayan Bayazıt; “Hedefimiz 2019 yılıydı, ekonomik sarsıntılar dolayısıyla Sanayi Bakanlığından kredimizin gecikmesi sebebiyle 2020’ye ertelendi. 356 tane bakanlık kredisiyle yapılan işyeri var. Bizim sorunumuz ise kooperatif olarak bakanlıktan gelecek olan ödenek ile ilgili ayrıca devlet desteği olmaksızın sanayi alanını geniş tutarak arsa aldık. Uygulama sahası içerisinde söz konusu arsada hisse sahipleri bizimle birlikte parsellerini yaptırdı. Hâlihazır tamamlanacak olan sahada yaklaşık 2 bin 500 işyeri olacak. 300 metrekare taban alanının bitmiş binası 590 metrekare olacak. 200 işyerinin ruhsatı alındı ve inşaatı devam ediyor. Burada alt yapı sorunuyla karşı karşıyayız. Yollarımızın bir kısmı Büyükşehir bir kısmı ise Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından açılacak. Yol yapım işine başlandı ancak mevsim sonuna gelinmesiyle yol yapımı durdu. Bizlere söz verdiler, seçim sonrası yoğun bir mesai harcanarak alt yapı, kanalizasyon, içme suyu, yağmurlama hattı ve yollarımız kırmızı kot seviyesine getirilecek. Kırmızı kot seviyesinde ulaşmasıyla birlikte elektrik çalışması yapılacak. Bu yapılan elektrik sistemi yeraltında kalacak ve gökyüzünde kablo kirliliği olmayacak. Bu bölgenin ihale başlangıcında Milletvekili Sayın Ahmet Özdemir elinden gelen çabayı sarf etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal bakanlığı döneminde bölge ihalesini gerçekleştirdi. Bakanlıkta halen süren işlerimizle Mahir Bey ve Ahmet Bey takip ediyor ve olumlu yönde neticelerini alıyoruz” ifadelerini kullandı.

yeni-sanayi-sitesi-2020-yilinda-hazir.jpg

Çalışmaları süren projelerin kaynaklarıyla ilgili bilgi veren Bayazıt; “356 tane işyerinin yüzde 30’luk kısmının bakanlık kredisiyle tamamlanacağı ve geriye kalan yüzde 70’lik kısmını ise 15 vadeyle üyelerimiz ödemelerini yapacak. Gönül arzu ederdi ki burada yapılan iş yerlerinin hepsi bakanlık kredisi kapsamında olsun. 200 tane başlamış olan inşaat ve her yeni günde yeni ruhsat alanlar var. Geriye kalan parseller de hazır, inşaatların başlanmasını bekliyor. Kooperatifin yapması söz konusu değil şahıslar kendi imkânlarıyla bizim kontrolümüz dâhilinde yapacaklar. Ahmet Bey ve Mahir beye teşekkür ediyoruz. Bizim kendi nezdinden harcanan 1 Milyon 550 bin lira tutarında miktar takiplerinin neticesinde hesabımıza para aktarıldı” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.