YENİ OLUŞAN YÖNETİMLE BİRLİKTE DİNAMİK BİR YAPI OLUŞTU

Oda nisan ayında gerçekleştirdiği seçimlerle son dönemlerin en çok katılım sağladığı bir seçim süreci yaşadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:51
YENİ OLUŞAN YÖNETİMLE BİRLİKTE DİNAMİK BİR YAPI OLUŞTU

 Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerini nasıl değerlendirirsiniz?

Oda nisan ayı içerisinde gerçekleştirdiği seçimlerle son dönemlerin en çok katılım sağladığı bir seçim süreci yaşadı.  Katılımı değerlendirdiğimizde sektör çeşitliliğinin olduğu ve kendi sektörlerinde lider konumunda olan firmaların katılımıyla “liyakatli insanlardan oluşan dinamik bir yapı oluştu” demek yerinde olur.

Yeni oluşan meclis ve yönetimi nasıl değerlendirirsiniz?

Ticaret ve sanayi odaları ve benzeri kuruluşlara baktığımızda; buralar insanların memleketlerine, ülkelerine hizmet etmek şehri ve ülkeyi kalkındırmak isteyen insanların oluşturduğu bir yapı içerisinde olduğunu görürüz. Buradan yola çıkmak gerekirse, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasında bugün oluşan yapıda yaptıkları işlerde başarıyı sağlamış, üretimi ve istihdama katkısıyla ülke ekonomisine değer katan Kahramanmaraş’ı temsil noktasında ve yaptıkları işlerden dolayı ihracat ithalatla ülke dışında da Türkiye’yi ve şehrimizi en iyi temsil eden bir yapı oluşmuştur. Kendi işlerinde gösterdikleri enerjiyi Ticaret ve Sanayi Odasında memlekete hizmet etme adına gayret içerisinde olan, Kahramanmaraş’ın 2023 vizyonundaki hedefin farkında olan bir meclis ve yönetim kadrosu oluşmuştur.

Ticaret ve Sanayi Odasının siyasete bakış açısı nedir? Siyasetçilerden destek alıyor mu?

Oda bir siyasi kurum değildir, ama bütün siyasi görüşlerin bulunduğu iş adamlarından oluşan bir kurumdur. Odanın siyasete ve siyasetçiye bakış açısı eşit mesafededir. Burada önemli olan memleket için yapılacak faydalı projelerin yapılması ve siyasetçilerimizin bu projeleri destekleyerek işlerin hızlı yürümesi adına yardımcı olmasıdır. Kaldı ki siyasetçiyi halk, oda yönetimini iş dünyası seçiyor. İkisinde de hizmet etmek için talip olan ve seçilen insanlar vardır. Hizmet noktasında baktığımızda bu seçilmiş insanların beraber ortak akılla çalışması, memlekete daha iyi bir dinamizm getirmek adına üretilen projelerde ve yapılacak işlerde karşılıklı fikirlerin alınması Kahramanmaraş’a katkı sağlayacaktır.

Yönetim olarak meslek komitelerinden beklentileriniz neler?

Meslek komite başkanları kendi mesleğindeki insanları temsilen bulunmakta, bununla beraber önemli sorumlulukları taşımaktadır. Odaya kayıtlı binlerce üye var. Komite başkanları sektöründeki insanlarla düzenli görüşme ve toplantılarını yapıp sektörün sıkıntılarını dinleyerek,  bu sorunların çözümü adına ve sektörü ileriye taşıyacak, sektörün kendini geliştirmesine sebep olacak proje üretmeli, üretilen projeleri yönetime taşımalıdır. Böylelikle odanın her kademesi daha dinamik bir yapıya ulaşacak, kazanan Kahramanmaraş olacaktır.

Son olarak eklemek istedikleriniz?

Ticaret ve Sanayi Odası, başkanımız sayın Kemal Karaküçük ile farklı bir noktaya gelmiştir. Daha önce yapılmış güzel hizmetlere kendi bilgi ve tecrübeleriyle daha da iyileştirme adına katkıda bulunmaktadır. Odayı, bugün bulunduğu itibar ve kariyerinin çok daha üzerine taşıma gayretindedir. Bununla beraber yeni oluşan yönetim ve meclis, aynı gayret ve çaba içerisindedir ve sonuna kadar desteklenmesi gerekmektedir. Bu vesile ile sizlere bu çalışmadan dolayı teşekkür eder, yeniden seçilen ve yeni seçilmiş arkadaşlara hayırlı olsun temennisini iletmek isterim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.