Yaz ve kış aylarının tadı mercimek, Zihin açıyor

Şifalı bitkilerden Mercimek, Mercimek nasıl kullanılmalı,Mercimek faydaları, Mercimek, Mercimek nedir?

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ekim 2019 11:34
Yaz ve kış aylarının tadı mercimek, Zihin açıyor

Hasat zamanı ve şekli: Bitki sararınca hasat edilir. Demetlenip kurutulur ve harmanlanır.

Kurutma Usulü: Güneşte.

Kullanma Usulü:  Ezme, un ve yemek.

Kullanılan Kısımlar: taneler.

Şifası: Besleyici, kuvvet verici, zihin açıcı, kan yapıcı, yanık iyileştirici, damar sertliğini giderici, kabızlığı giderici.

Zehirlilik durumu: yoktur.

Çeşitler: Kırmızı ve yeşil mercimek.

Yetişme Ortamı: Kuvvetli topraklarda ve orta kuşak iklimde yer yerde yetişir.

Uyarılar: Karaciğeri rahatsızlığı olanlar kullanmamalıdır. Veya hindiba, ernginari sirke ile birlikte kullanılmalıdır.

Muhteviyatı: Protein, nişasta, B vitamini türleri P-A, arsenik.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.