1. Haberler

  2. Sağlık

  3. Yaz ve kış aylarının tadı mercimek, Zihin açıyor
Yaz ve kış aylarının tadı mercimek, Zihin açıyor

Yaz ve kış aylarının tadı mercimek, Zihin açıyor

Şifalı bitkilerden Mercimek, Mercimek nasıl kullanılmalı,Mercimek faydaları, Mercimek, Mercimek nedir?

A+A-

Hasat zamanı ve şekli: Bitki sararınca hasat edilir. Demetlenip kurutulur ve harmanlanır.

Kurutma Usulü: Güneşte.

Kullanma Usulü:  Ezme, un ve yemek.

Kullanılan Kısımlar: taneler.

Şifası: Besleyici, kuvvet verici, zihin açıcı, kan yapıcı, yanık iyileştirici, damar sertliğini giderici, kabızlığı giderici.

Zehirlilik durumu: yoktur.

Çeşitler: Kırmızı ve yeşil mercimek.

Yetişme Ortamı: Kuvvetli topraklarda ve orta kuşak iklimde yer yerde yetişir.

Uyarılar: Karaciğeri rahatsızlığı olanlar kullanmamalıdır. Veya hindiba, ernginari sirke ile birlikte kullanılmalıdır.

Muhteviyatı: Protein, nişasta, B vitamini türleri P-A, arsenik.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.