Yaz okulunda talepler kaliteli zaman geçirme yönünde

Gül Menekşe Çocuk Kulübü Kurucu Müdiresi Yeter Dama, gazetemize yaptığı açıklamada kendi alanlarında Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren kurum olmadığını belirterek, okula başlama yaşı ile ilgili düzenleme hakkında görüşlerini aktardı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Haziran 2019 15:37
Yaz okulunda talepler kaliteli zaman geçirme yönünde

Kahramanmaraş’ta 4 yıldır faaliyet gösterdiklerini belirten Yeter Dama, verimli bir eğitim sezonunu geride bıraktıklarını söyledi. Dama; “Gül Menekşe Çocuk Kulübü olarak Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteriyoruz. Aile işletmesi yapısında hizmetlerimize devam ediyoruz. Yerimizin küçük olması nedeniyle çok bilinmiyoruz ama 4 yıldır faaliyet gösteriyoruz. İlkokul ve Ortaokul öğrencilerini bünyemize alabiliyoruz. Okul öncesi ya da okul sonrası öğrencilerimiz burada oluyorlar. Çocuklarımızın ölü vakitlerini değerlendirmiş oluyoruz. Çalışan velilerimiz için gözlerinin arkasında kalmamasını hedef aldık. Velilerimizden çok güzel geri dönüşler aldık öğrencilerimiz gayet başarılı. Verimli bir yıl geçirdiğimize inanıyoruz. Okul başarılarında ciddi anlamda bir gelişme kat ettik. Öğrencilerimiz bizi sahiplendiği için başarıya ulaşıyoruz” dedi.

yaz-okulunda-talepler-kaliteli-zaman-gecirme-yonunde1.jpg

YAZ OKULUNDA TALEP KALİTELİ ZAMAN GEÇİRME

Yaz okulu etkinliklerinde ailelerin kaliteli zaman geçirme istekleri olduğunu belirten Dama, açıklamasında; “Yaz okulu formatında velilerimiz hem dini eğitim hem de sosyal aktivite istiyorlar. Zamanlarını çok kaliteli bir şekilde geçirmek istiyor. Dolayısıyla bir yaz okulunda hem dini eğitim hem de çocukların sosyal aktivitelerinin bol olması gerekiyor. Bunlar yüzme, jimnastik, zeka oyunu gibi aktiviteler olur. En önemlisi sıkılmadan kendini mecbur hissetmeyeceği bir ortam ister. Öğrenci kendisini 9 ay mecbur hissediyor zaten. Bu uygulamaların olmadığı bir yaz okulundan verim alınamaz. Biz yaz okulu uygulamasında ilk ve orta okul öğrencilerimizi dahil ediyoruz. Çocuklarımıza eğlendirerek matematik öğretmeye çalışıyoruz, bunun yanında şarkılar ve oyunlarla İngilizce öğretmeye çalışıyoruz. Değerler eğitiminde de eğlenerek öğretmeye çalışıyoruz. Ve her gün bir saat mutlaka öğrenme amaçlı satranç eğitimi veriyoruz. Haftada bir gün bağlama ve gitar hocalarımız geliyor. Aileler çocukların mutlaka bir şeyler öğrenmesini istiyor. Yeni nesil velilerimizin beklentisi çocuklarının en iyi olması. Yaz dönemi de olsa velilerin isteği öğrenme. Velilerimiz vakit geçirmek için değil, öğrenmek için çocuklarını gönderiyorlar” ifadelerine yer verdi.

ŞEHRİMİZDEKİ KURUMLAR EĞİTİMDE BAŞARILI

Kahramanmaraş’taki okul öncesi eğitim kurumlarının genelinin başarılı olduğunu belirten Dama; “Kahramanmaraş’ta okul öncesi eğitim kurumlarının birçoğu başarılı. Kahramanmaraş içerisinde okul öncesi eğitim anlamında çok fazla kurum var. Rekabete bağlı olarak başarılar elde ediliyor. Velilerimiz bize hangi kuruma göndermeleri yönünde sorular yöneltiyor. Biz Kahramanmaraş’taki kurumlarımızın hepsinin bu konuda başarılı olduğunu belirtiyoruz. Bütün kurumlar değerler eğitimi veriyor ve hassas olduğumuz konu da bu. Genel anlamda iyi neticeler elde edildiğini düşünüyorum” dedi.

yaz-okulunda-talepler-kaliteli-zaman-gecirme-yonunde2.jpg

İlkokula başlama yaşı hakkındaki düzenleme ile ilgili de görüşlerini aktaran Dama, açıklamasının devamında şu ifadelere değindi; “İlk okula başlama yaşının 69 aya çıkarılmasını doğru buluyorum. Yaşadığımız şu süreç içerisinde gerek fiziki gerekse sosyal yaşam standartları geliştiği için çocukların gelişimi de olumsuz etkileniyor. Aynı zamanda çalışan annelerin sayısı da arttığı için çocuklar çok küçük yaşlarda bakıcı ya da kreşe gitmek zorunda kalıyor. Bazı çocuklarımız eğitim öğretim hayatına çok erken yaşta başlamış oluyorlar. 12 yıl gibi bir eğitim süreci zaten var. Çocuk okula erken başladığı zaman hayattan çok erken soğuyabiliyor. Birinci sınıf çok zor bir süreç. Velilerimiz bu süreçte öğrencilerimizden daha fazla yoruluyorlar. Meclisten geçen bu karar ile birlikte çocuklarımız biraz daha fazla oyuna vakit ayıracaklar ve gelişimlerine biraz daha katkı sağlamış olacaklar. Hayatta her şeyin telafisi var ama çocuk eğitimin asla yok”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.