Yardımcıoğlu: Herkes suçsuzsa Muhammed Fatih Safitürk’ü kim şehit etti?

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, 2016 yılında makamına konulan bombanın patlaması sonucu şehit olan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk davasında herkesin beraat etmesine tepki gösterdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mart 2021 10:47
Yardımcıoğlu: Herkes suçsuzsa Muhammed Fatih Safitürk’ü kim şehit etti?

Yardımcıoğlu, 10 Kasım 2016 tarihinde makamına konulan bombanın patlatılması sonucu şehit olan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk hakkında görülen davada herkesin beraat etmesi üzerine bir basın açıklaması yayımladı.

BBP’li Yardımcıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada; “Bugün Gaziantep’te görülen Muhammed Fatih Safitürk davasında herkes beraat etti. Bu ne demektir? Bir tek hakkında hüküm verilen vardır. O da ölüme mahkûm edilmiştir ve Devletimin kaymakamıdır. Bir önceki mahkemeye katıldığımda sanki karar verilecekmiş gibi hissetmiştim; ama ne hikmetse duruşma bir anda ertelendi ve bugün o karar verildi” dedi.

“HERKES SUÇSUZSA SUÇLU KİM?”

Görülen davada verilen kararın adaletten uzak olduğunu ifade eden BBP Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Yardımcıoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu: “Herkes beraatini istiyordu. Herkes suçsuzsa suçlu kimdi o halde. Herkes suçsuzsa Muhammed Fatih Safitürk kardeşimizi kim şehit etti? Bu karar bize şunu gösteriyor: Herkes masum ama devletin kaymakamı suçlu ve cezası da ölüme mahkûm edilmek oldu. Ya devlet başa ya kuzgun leşe, der eskiler. Evet, bugün tıpkı Şehit Muhsin Yazıcıoğlu hadisesinde olduğu üzere maalesef ki yüreğimiz soğumamıştır. Köpekler serbest bırakılmış taşlar bağlanmıştır.”

“KATİLLERİ CEZALANDIRAMAYAN HUKUK SİSTEMİ AYAKTA DURAMAZ”

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk davasında verilen kararın, insanların adalete olan inancını yok ettiğini aktaran Yardımcıoğlu, şunları kaydetti: “Geciken adalet, adalet değildir ve katilleri cezalandıramayan bir hukuk sistemi uzun süre ayakta duramaz. Devleti yık camiyi yıkma diyen, Sultan Mehmed’e sanık sandalyesine geçmesini emreden hukuk uygulamalarından, devletin bir bölgedeki en üst seviyeli yetkilisini öldüreni bulamayan günlere geldik. Ne diyelim, hayırlı olsun o halde. Herkes serbest. Herkes devletin yanında ise hiç kimse hiçbir şey görmediğini söylüyorsa bu kaymakamımızı kim öldürdü? Allah’tan korkun. Bu nasıl iş? Yarın buralarda aşkla çalışan bir kamu görevlisi kalmayacak. Bu nasıl bir iştir? Anlayan beri gelsin ve bize de anlatsın.”

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.