Yaman’dan önemli açıklamalar! Yıl sonuna kadar bir kısmı teslim edilecek

Teknik Makine Sanatkârları Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Yaman, sanayiye katılacak olan yeni dükkanlar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Kasım 2019 16:17
Yaman’dan önemli açıklamalar! Yıl sonuna kadar bir kısmı teslim edilecek

Yaman; “Parasını ödemeyenler ödeyenlere haksızlık yapıyor. Bu paralar havuzda biriktiği için, ödemeye yapmayanların dükkanlarına da harcanıyor” dedi.

Yeni yapılan dükkanlar hakkında önemli bilgiler aktaran Mustafa Yaman, dükkanların bitişine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yaklaşık bine yakın üye olduğunu belirten Yaman; “2012 yılının 7. Ayında kooperatifimizi kurduk. Sanayimizin üst kısmındaki arsalarımızı 2012 yılının 12. Ayında paramız olmamasına rağmen 3 te birini peşin vererek aldık. Toplamda 69 dönümlük bir arsa aldık. Sonrasında 2013 ve 2014 yılında alımlar yaptık. Ortalama 200 dönüm civarında yer aldı. Buralar tarım arazisi olduğundan dolayı imara açtırmak için çok mücadeleler verdik. Burada belediyemizin payı da büyüktür. Şu anda 150 metrekare dükkan var. 88 metrekarelik dükkanlar da var. 300 metrekare ve 450 metrekare dükkanlar da var. Toplamda 500 tane dükkan var. 450 metrekarelik dükkanların 316 tane üyesi vardı. Sonrasında dükkanlar 150’şer metrekare olarak ayarlanınca bine yaklaşık üyemiz oldu. Çekilişe girmeyen üyelerimiz de var.  450 metrekare olan dükkanlar 15 metrekare olarak bölündüğünden dolayı üye sayımızda artışlar oldu. İnşaatlarımıza başlayalı 2 buçuk yıl oldu. Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik olumsuzluklara rağmen günün şartları ile çalışmalarımıza devam ettik. Bunlara rağmen hızlı ilerlediğimizi bile düşünüyoruz. İnşaat maliyetlerinin çok fazla yükselmesine rağmen 2020 yılının sonuna kadar bütün inşaatları bitirmeyi hedefliyoruz.  Temelini atmadığımız bir arsamız daha var. Burayı diğer bloklar ile birlikte bitirmeyi hedefliyoruz. Aidat ödemesi olan üyelerimizin bu konuda biraz daha hassas davranmasını rica ediyoruz. Parasını ödemeyenler ödeyenlere haksızlık yapıyor. Bu paralar havuzda biriktiği için, ödemeye yapmayanların dükkanlarına da harcanıyor. Gecikmeli aldığımız paraların bir kısmını da altyapıya, haritacılara ve ekstra giderlere harcanıyor. Her şey şeffaftır, her şey açıktır” ifadelerini kullandı.

yaman’dan-onemli-aciklamalar!-yil-sonuna-kadar-bir-kismi-teslim-edilecek1.jpg

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN YOL YAPIMINI BİTİRMESİNİ BEKLİYORUZ

Dulkadiroğlu Belediyesinin yol yapımlarını bitirdiğini, Büyükşehir Belediyesinin de bitirmesiyle birlikte 2 bloğu teslim etme hedefleri olduğunu söyledi. AKEDAŞ’ın hassasiyet gösterdiğini belirten Yaman, altyapı konusunda da KASKİ’nin gerekli çalışmaları yapacağını söyledi. Yaman, açıklamasında şunları kaydetti; “Dükkanlarımız şimdiye kadar çoktan biterdi. İnşaata başlamak için yüzde 30’unu peşin talep ettik. Sabit fiyattan ihaleye girdik. Bu yüzde 30’luk kısmını peşin istememize rağmen bazı üyelerimiz bu yüzde 30’luk kısmı 14 ayda tamamladı. Bir ay içerisinde veririz diyenlerin büyük kısmı bir yılda tamamlayamadılar. Durum böyle olunca geri kalanlarda da büyük sıkıntılar yaşadık. Bazen ödeyemeyenler oluyor, burada da biz kendi referanslarımızı kullanıp esnaflarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bizim tek muhatabımız müteahhittir. Ödenmesi gereken paranın bir kısmını ödeyemeyenler için taksitlerde uzatmalar yaptık. Ancak burada müteahhite yazık oldu. Bugün maliyetlerin artmasına rağmen müteahhit firma yapmaya devam ediyor. Zarar ederek yapıyorlar. Yeni yapılan kısımda belediyemiz altyapı çözümlerini de yapacak. Konu ile ilgili görüşmelerimizi yaptık. İnşaatların yavaş ilerlemesinin bir nedeni de altyapı oldu zaten. KASKİ yeni bir plan çizdi, çalışmaları yapacak. Birkaç aya kadar altyapı çalışmaları da yapılacak.  Dulkadiroğlu Belediyemiz asfalt çalışmalarını tamamlayarak üstüne düşeni yaptı bitirdi. Bu ay sonuna kadar da Büyükşehir Belediyemiz çalışmalarını bitirecek. 2 aya kadar 2 bloğu teslim etmeyi düşünüyoruz. Bu yüzden bu ayın sonuna kadar Büyükşehir Belediyemizin yol çalışmalarını bitirmesini bekliyoruz. Elektrik konusunda AKEDAŞ sağ olsun çok sıcak yaklaştılar. Elektrikte sorun yaşanmaması için 2 tane trafo koyulacak. AKEDAŞ bunu bizden talep etti, biz de sorgulamadan uygulamaya aldık”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.