Yahya Kemal’de geleceğimiz aydınlanıyor

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Yahya Kemal İlkokulunda "Geleceğimizi Aydınlatalım, Televizyonlarımızı Karartalım" projesi ödülleri verildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ocak 2020 09:25
Yahya Kemal’de geleceğimiz aydınlanıyor

Ödül töreni açış konuşmasında Okul Lideri Hüseyin Yılmaz; Eğitimde liderlik ve ekip olmak...

Yapılmayanı yapmak...

Mutlu Öğrenci.

Mutlu veli...

Lider Öğretmen.

"Eğitimde Bir"inci" Yahya Kemal İlkokulu olarak İlimizin *en değerli ilkokulu* ünvanını aldık.

yahya-kemal’de-gelecegimiz-aydinlaniyor2.jpg

Yılmaz; Pisa direktörü eğitim sistemimiz için "Yeni dünya da yaşamayı sağlayan gerekli becerileri öğretmiyorsunuz." Demişti. Eğitimde eksik bırakılan alanları ebeveynler doldurmalı. Çocuklarının duyusal gelişimleri,  otokontrol,  kritik düşünme ve duygusal iletişim becerileri geleceğe taşıyacakları en önemli yetkinlikler gibi görünüyor. Tüm ebeveynler mutlaka çocukları ile beraber kaliteli zaman harcamalı düşüncesini hayata geçirmek amacıyla "Geleceğimizi Aydınlatalım, Televizyonlarımızı Karartalım" projesini başlattık. Bu proje ile her gün 19.00 ile 20.30 arası televizyonlarımızı kapatıp ailemiz ile kaliteli vakit geçirmek için eğitsel oyunlar oynadık. Öğrenci velilerimiz her akşam yapmış oldukları etkinlikleri fotoğraflayarak veya videosunu çekerek Sınıf Öğretmenlerimize ulaştırdılar ve mutlu oldular, dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Harun Kurt ise; "Geleceğimizi Aydınlatalım, Televizyonlarımızı Karartalım" Projesinin 2023 Eğitim Vizyonunda belirtilen ’ Eğitimin ana öğesi insandır.’’ Felsefesini dile getirerek, “Ahlak anlayışına dayalı ve insanı merkeze konumlandıran bir varlık ve bilgi anlayışını yeşertmektedir,  Başarının yegâne ölçüsü ders notları, sınav sonuçları, zekâ testleri ve maaş olamaz dedi. Duygu, düşünce ve eylem bir arada olmalıdır”. Sizleri de bu eylemi ailelerle birlikte yapmanızdan dolayı kutluyorum. Dedi.

yahya-kemal’de-gelecegimiz-aydinlaniyor1.jpg

Projemize toplam 250 aile katılım sağladı. 50 aile birinci oldu. Birinciler arasında çekilen kurada;

 1. 4/N sınıfından Eren Urfalı

2. 3/G sınıfından Metehan Gençtürk

3. 2/A sınıfından Senanur Karaoğlan oldular.

Projemize katkı sağlayan Müdür yardımcıları Talip Kurt, Hasan Kesici ve Eyüp Dilik’e Teşekkür belgelerini İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zekeriya Kahveci, Öğretmenlerimiz Zuhal Küçükdağlı, Tuğba Benli, M.Akif İpçioğlu ve Ayşegül Arsan’a  ise İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü Teşekkür belgelerini takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.