Vatandaş; Hizmet İstemiyoruz, Zulüm Yapılmasın Yeter

2018 yılında bahçesindeki zeytinleri toplamak için gittiğinde gördüğü manzara karşısında şoka uğrayan vatandaş Orhan Bayır, o günden bu yana sonunun bir türlü çözülmediğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ocak 2020 16:42
Vatandaş; Hizmet İstemiyoruz, Zulüm Yapılmasın Yeter

Dulkadiroğlu İlçesinde ikamet eden Orhan Bayır, 2018 yılında zeytinlerini toplamak üzere bahçesine gitti. Ancak beklemediği bir manzara ile kaşı karşıya kaldı. Arazisinde yarıklar oluşmuş, taş ve çakıllarla dolmuştu. Bahçesinde yetiştirdiği ağaçların da birçoğunun zarara uğradığını gördü. Bunun nedeninin Yedikuyular Kayak Merkezi yolunun su tahliye borusunun bahçelerine doğru çevrilmiş olduğunu söyleyen Bayır, 1968 yılından beri kullandıkları arazilerinde ilk defa böyle bir durumla karşılaştıklarını söyledi. Bayır, aynı zamanda kendileri ile beraber yaklaşık 10 hanenin bu sorunla mücadele içerisinde olduğunu vurguladı. Durumu beyaz masaya ve Sarıkaya Mahallesi muhtarına ilettiklerini belirten Bayır, bir sonuç elde edemediklerini söyledi. Bayır şunları söyledi; “27.11.2018 tarihinde Sarıkaya mahallesinde bulunan arazimde ki zeytinleri toplamak için gittiğimde 1968 yılından beri kullandığımız arazimizde ilk defa karşılaştığımız bir durumla karşı karşıya geldik. Arazimizde yarıklar oluşmuş taş ve çakıllarla dolmuş. Ağaçlarımızda ve meyvelerinde zararlar oluşmuş bulunmaktaydı. 50 yıldan beri kullandığımız arazimizde ilk defa böyle bir durumla karşı karşıya kaldık. O bölgede arazisi ve evi bulunan kişilerle yaptığım görüşmede de başta Rahmetli Eski Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Gevri hocanın arazisi olmak üzere benimde dahil olduğum onlarca kişinin etkilendiği durumu beyaz masaya ve Sarıkaya muhtarına bildirdiklerini ama bir netice elde edemediklerini ifade ettiler”

BELEDİYEYE GİTTİ, CİMER’E YAZDI, VALİLİĞE GİTTİ

Yaşadığı süreci gazetemiz ile paylaşan Bayır; “Arazilerin bu duruma gelmesi ile ilgili çalışma yapıp, resimlerle ve video görüntüleri ile dilekçemi 27.12.2018 tarihinde 38537 evrak kayıt numarası ile Büyükşehir Belediyesi Fen İşletme daire başkanlığına teslim ettim. Ve dilekçemde de dilekçeler kanununun ilgili maddeler gereğince cevap verilmesini aksi takdirde CİMER’e müracaat edip hukuki yollardan hakkımızı arayacağımı belirtmeme rağmen aradan 4 ay geçtiği halde cevap alamadığımız gibi mağduriyetimiz de giderilmedi. Dilekçemde de uyardığım üzere mağdur olan insanların kurumlara olan güveninin sarsılmaması ve ihmali bulunanların uyarılması için 16.04.2019 tarihinde 1900934240 başvuru sayısıyla CİMER’e ve ayrıca Valilik makamına müracaat ettim. Valilik makamına müracaatım neticesinde bir gün sonra Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü görevli 2 mühendis tarafından yapılan incelemenin neticesinde hazırlanan rapor 18.04.2019 tarih ve 99633564-622.01-E.9301 sayı numarası ile bana ve Büyükşehir Belediyesine gönderildi” diyerek anlattı.

whatsapp-image-2019-12-28-at-15.37.18-001.jpeg

ÇEVRE ŞEHİRCİLİK DOĞRULADI

Valiliğe başvurusunun ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün konu bahsi bölgeye gidip yaptığı araştırmanın ardından kendisini haklı bulduğunu belirten Bayır; “Benim yaptığım resimler ve video görüntüleri ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü raporlarında da görüldüğü üzere mağdur olmamıza sebebiyet veren yağmur suyu tahliye borusunun yönü hala arazilerimize doğru çevrilmiş durumda ve her yağmur yağdığında zarar ve ziyanımız artmaktadır” dedi.

dere-001.jpg

BURADAN İHBARDA BULUNUYORUM

Yazdığı dilekçeye aradan bir yıl geçmesine rağmen cevap alamadığını belirten Bayır; “27.12.2018 tarihinde yazdığım dilekçeye aradan bir yıl geçmesine rağmen cevap vermeyen yetkililerin dilekçeler kanununa muhalefetten gereğinin yapılması için Cumhuriyet Savcılığına buradan ihbarda bulunuyorum. Yaşadığımız mağduriyetin sona ermesi içinde Büyükşehir Belediye başkanımızın da olaya el atmasını bekliyoruz. Biz hizmet istemiyoruz, zulüm yapılmasın yeter” ifadelerini kullandı.

dere2-001.jpg

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.