Van'da 5 Yıl Uzatılmıştı: Deprem Bölgesi için de 5 Yıl İsteniyor

Adıyaman Ticaret Odası: Mücbir Sebep Uzatılsın! | Asrın felaketi sonrası esnaf zor durumda. Mücbir sebep süresi 30 Nisan'da sona eriyor. ATSO Başkanı Torunoğlu uzatma çağrısı yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mart 2024 17:25
Van'da 5 Yıl Uzatılmıştı: Deprem Bölgesi için de 5 Yıl İsteniyor

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mehmet Torunoğlu, 6 Şubat'ta meydana gelen ve "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremler nedeniyle uygulanmaya başlanan mücbir sebep halinin bir kez daha uzatılması çağrısında bulundu.

30 Nisan'da Sona Eriyor

ATSO Başkanı Torunoğlu, deprem bölgesindeki 11 ilde uygulanmaya başlanan ve Kasım ayındaki düzenlemeyle Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya ve Hatay illeri ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde uzatılan "mücbir sebep" halinin 30 Nisan 2024 tarihinde sona ereceğini hatırlattı.

En Az Yıl Sonuna Kadar Uzatılsın

Torunoğlu, Adıyaman'da depremin yol açtığı tahribatın ve enkaz kaldırmanın şehrin yeniden inşasının en az 5 yıl süreceğini öngördüğünü belirterek, mücbir sebep süresinin en az 2024 yılı sonuna kadar uzatılması talebinde bulundu.

Esnaf Zor Durumda

Torunoğlu, şunları söyledi:

"1 senedir yıkılan işyerleri yerine konteynerde faaliyetine devam etmek zorunda kalan bazı günler siftah bile edemeyen esnaf, tüccar birikmiş vergi ve sigorta borçları ile karşı karşıya kalacaktır. Depremin yaraları tam manasıyla sarılmadan vergisel işlemlerin vatandaşa bir yük olarak yüklenmesini sağlıklı görmüyoruz."

Van'da 5 Yıl Mücbir Sebep İlan Edilmişti

Başkan Torunoğlu, Van depremi örneğini hatırlatarak, "Önümüzde Van örneği var. 2011 yılında Van'da meydana gelen deprem sonrası devletimiz 5 yıl mücbir sebep ilan etmişti. Kaldı ki 6 Şubat'ta yaşadığımız depremler 11 ilimizi etkiledi ve etkisi yıllarca sürecek. Ticaretin daha hızlı toparlanabilmesi için mücbir sebep süresinin uzatılması büyük önem arz etmektedir" dedi.

Torunoğlu, mücbir sebep halinin uzatılmasını Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Hazine ve Maliye Bakanlığımızdan talep ettiklerini sözlerine ekledi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.