Bakan Özhaseki'den Detaylı Açıklamalar: Yarısı Bizden Kampanyası'nda 8 Soruya 8 Cevap!

İstanbul'da "Yarısı Bizden Kampanyası" ile konut ve iş yerleri için hibe ve kredi desteği! Kiracılara özel taşınma yardımı, detaylar burada.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mart 2024 18:19
Bakan Özhaseki'den Detaylı Açıklamalar: Yarısı Bizden Kampanyası'nda 8 Soruya 8 Cevap!

İstanbul'un çehresini değiştirecek olan kentsel dönüşüm hamlesi "Yarısı Bizden Kampanyası" hakkında merak edilenler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından detaylarıyla açıklandı. Bakan Özhaseki, X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamalarla, vatandaşların kampanyaya dair sorularını yanıtladı.

KONUT VE İŞ YERLERİ İÇİN NE KADAR DESTEK SAĞLANACAK?

Kampanya kapsamında konut sahiplerine yönelik destekler oldukça cömert. Bakan Özhaseki'nin açıklamalarına göre, her bir konut için 700 bin lira hibe, 700 bin lira kredi imkanı sunuluyor. İkinci ve sonraki her konut için ise 1 milyon 400 bin lira kredi desteği sağlanacak. İş yerleri için de benzer bir destek modeli uygulanacak; her bir iş yeri için 350 bin lira hibe ve 350 bin lira kredi, ikinci ve sonraki iş yerleri içinse 700 bin lira kredi verilecek.

KREDİ BAŞVURULARINDA GELİR KRİTERİ VAR MI?

Bu kapsamlı projede, kredi alacak vatandaşlardan gelir veya kredi puanı gibi şartlar aranmayacak. Böylelikle daha geniş bir vatandaş kitlesi bu desteklerden yararlanabilecek.

KİRACILARA ÖZEL DESTEK

Kampanya, kiracılara yönelik tarihte bir ilke imza atarak, dönüşüm sürecinde yer alan kiracılara bir defaya mahsus olmak üzere 100 bin lira taşınma desteği sunacak.

ÖDEMELER NASIL VE NE ZAMAN YAPILACAK?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ödemelerin hak sahibi adına, anlaşılan yüklenici firmaların Emlak Katılım Bankası’nda açacağı hesaplara dört eşit taksit halinde yapılacağını bildirdi. Hak sahiplerine yönelik ödemeler, ruhsat tarihinden itibaren 24 ay sonra başlayacak, böylece vatandaşlar, dönüşüm sürecinde hem kira hem de kredi taksiti ödeme yükü altına girmeyecek.

KAMPANYADAN KİMLER FAYDALANAMAYACAK?

Kampanyadan, projedeki bağımsız bölüm sayısını veya inşaat alanını 1,5 katından fazla artırmak isteyenler ve 1 Nisan 2023'ten önce yapı ruhsatı almış olanlar yararlanamayacak.

KREDİ GERİ ÖDEMELERİ NASIL OLACAK?

Kredi geri ödemeleri, ruhsat tarihinden itibaren iki yıl sonrasında başlayacak ve 10 yıl vade ile planlanacak. İlk yıl, taksitlere faiz uygulanmayacak; sonraki yıllarda ise kalan borç miktarı her yıl Ocak ayında yıllık TÜFE artışının yarısı oranında güncellenerek, kalan taksit sayısına bölünecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.