Valilik Yasak Getirdi: Deprem Bölgesinde Kimse Yaklaşamayacak!

Malatya'da ağır hasarlı binalara giriş yasağı! Çevre ve güvenlik için alınan önlemler hayata geçiyor. Bilgi için yerel yönetimlere başvurun. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Eylül 2023 10:05
Valilik Yasak Getirdi: Deprem Bölgesinde Kimse Yaklaşamayacak!

Malatya şehrinde ağır hasarlı binalara girerek çeşitli malzemeleri toplayan bireyler, çevre halkında kaygı ve endişe yaratmaktaydı. Bu soruna karşı Malatya Valiliği tarafından yayımlanan genelge ile kesin bir yasak getirilmiştir. Genelge kapsamında ayrıca diğer önemli yasaklar da belirlenmiştir. İşte genelgenin ana maddeleri:

AĞIR HASARLI BİNALARA GİRİŞ YASAKLANDI

Artık, AFAD veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden izin belgesi bulunmayanlar ve görevlendirilmeyenler dışında hiç kimse ağır hasarlı binalara yaklaşamayacak veya içine giremeyecektir. Bu yasağa uymayanlar hem adli hem de idari işlemlere tabi tutulacaktır.

HURDA VE ATIK MALZEME TOPLAMA İÇİN İZİN GEREKLİDİR

Hurda ve atık malzeme toplama faaliyetlerinde bulunmak isteyen bireyler, İlçe Belediye Zabıta Müdürlüklerine başvurarak gerekli izinleri almak zorundadır.

deprem-bolgesi-izinsiz-hurda-toplayanlar.jpg

İZİN ALANLAR FAALİYETLERİNİ SINIRLI İLÇELER İÇİNDE YÜRÜTEBİLİR

İzin verilen kişiler, sadece izin aldıkları ilçe sınırları içinde faaliyet gösterebilirler.

YAKA KARTI VE REFLEKTÖRLÜ YELEK

İzin alan bireylere, ücretsiz olarak yaka kartları ve uzaktan görünürlüğü artıran tek tip ve renkte reflektörlü yelekler sağlanacaktır.

Yaka kartları ve yelekler, izin sahipleri dışında başka kişiler tarafından kullanılamaz; bu kuralı ihlal edenler hakkında idari işlem yapılacaktır.

ÇALIŞMA SAATLERİ SINIRLIDIR

İzin verilen kişiler, faaliyetlerini 08.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirebilirler.

İzinli hurda ve atık malzeme toplayıcıları, çöp konteynerlerini dağıtmamalı ve çevre kirliliğine neden olmamalıdır.

İDARİ YAPTIRIMLAR

Belirtilen kurallara uymayan bireyler veya işletmeler hakkında uygulanan idari yaptırımlar, 48 saat içinde ilgili Belediye Zabıta Müdürlüklerine bildirilecektir.

İZİN İPTALİ

Üç kez idari işlem yapılan kişi veya kuruluşların hurda ve atık malzeme toplama faaliyetlerine son verilecek ve bir daha izin verilmeyecektir.

Malatya Valiliği tarafından yayımlanan bu genelge, kamu düzeni, güvenliği, asayiş, huzur ortamının korunması, tasarrufa müteallik emniyetin sağlanması, ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla alınmıştır. Bu tedbirlerin amacı, hem çevre hem de toplum güvenliğini korumak ve istenmeyen olayları önlemektir.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.