Vali Vahdettin Özkan’ın 12 Şubat Kurtuluş Bayramı mesajı

Vali Vahdettin Özkan’ın 12 Şubat Kurtuluş Bayramı mesajı

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Şubat 2018 14:13
Vali Vahdettin Özkan’ın 12 Şubat Kurtuluş Bayramı mesajı

Değerli Kahramanmaraşlı Hemşehrilerim,

Maraş, işgal kuvvetlerine karşı tüm olumsuzluklara rağmen birlik ve beraberliği, inancı ve onurlu mücadelesi ile Anadolu’nun dört bir yanına cesaret veren bir direniş göstermiştir. Bugün bu onurlu mücadele ve kahramanlık destanının 98. Yıldönümünün haklı gururunu yaşıyoruz.

Çanakkale ruhunun şahlanışı ve bağımsızlığımızın tezahürü olan 12 Şubat Destanı, milli tarihimizin en müstesna kazanımlarından birisi olmuştur. Şehirlerin işgal altında olmasını hiçbir şekilde kabullenmeyen Maraşlı’ların, Sütçü İmam Olayı ve Bayrak Olayı ile tetiklenen direnişi, 12 Şubat 1920 tarihinde işgalci kuvvetlerinin şehrimizden çekilmek zorunda kalmasıyla zaferle sonuçlanmıştır. Sütçü İmam, Arslan Bey, Çakmakçı Sait, Doktor Mustafa, Avukat Mehmet Ali, Senem Ayşe, Çuhadar Ali başta olmak üzere tüm Maraş halkının mücadelesiyle kazanılan bu olağanüstü zafer, TBMM tarafından “İstiklal Madalyası” ve “Kahraman” unvanı ile onurlandırılmıştır.

Ecdadın bu kararlı mücadelesi bizlere örnek olmalı, ülkemizi tehdit eden tüm unsurlara karşı bu ruhu daim kılmalıyız. Aziz şehitlerimizin bizlere miras olarak bıraktığı vatanımızın her karış toprağına sahip çıkmalı ve bu emaneti gelecek nesillere en iyi şekilde teslim etmeliyiz.

Bizlere düşen Kahramanmaraş’ı eğitim, sağlık, şehirleşme, sanayi, tarım ve turizmden kırsal kalkınmaya kadar tüm alanlarda daha yaşanabilir bir şehir haline getirmektir. Enerji, tarım ve sanayi gibi birçok alanda Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağlayan Kahraman Şehrimiz’i bulunduğu konumdan daha ileriye taşımak amacıyla mesai mevhumu gözetmeden hedeflerimize doğru ilerliyoruz.

Bu duygularla, Milli Mücadelemizin kahraman şehitlerini ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm Kahramanmaraşlı hemşehrilerimin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümünü kutluyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.