Vakit Kahramanmaraş Vakti

24 Haziranda yapılacak olan erken seçimler için AK Parti’de çalışmalar devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mayıs 2018 18:00
Vakit Kahramanmaraş Vakti

Milletvekili Adaylarının açıklanmasının ardından Ankara’da AK Parti Seçim Beyannamesi ve Aday Tanıtım toplantısının ardından Kahramanmaraş’ta da Milletvekili tanıtım toplantısı yapıldı. 26. Dönem Milletvekilleri ve 27. Dönem Milletvekili Adaylarının tek tek kürsüye çıktığı tanıtım toplantısında birbirinden çarpıcı açıklamalar yer aldı.

mahir-unal.jpeg

BİZİM SİYASETİMİZDE BİRLİK VE TEVHİT ESASTIR

Parti Sözcüsü Genel Başkan Yardımcısı Ak Parti Kahramanmaraş 1 Sıra Milletvekili Adayı Mahir Ünal yaptığı konuşmada çok çarpıcı tesbitlerde bulundu. Birlik ve beraberlik mesajı veren Ünal konuşmasına tarihe işaret ederek başladı:

“Yeni bir başlangıcın eşiğindeyiz. Çok uzun zamandır mücadelesini verdiğimiz hesabı verilmemiş bir savaşın hesabının görüldüğü bir dönemde büyük bir değişim gerçekleştiriyoruz. 1. Dünya savaşıyla birlikte büyük bir imparatorluğu kaybettik. Şu salonda ki her vatandaşın sokaktaki her maraşlının kalbinde o günlerin izi yarası vardır. Herkes size balkan savaşlarını Plevne Müdafii Mehmet Şükrü Paşayı anlatır. Ortadoğu’dan Kafkaslara kadar her şeyi kaybettiğimiz o savaş. Bugünü anlamak için o günleri bilmek gerekir. Çünkü unutursak istikameti kaybederiz. Unutursak yönümüzü kaybederiz. O yüzden hafızamızı kim olduğumuzu ve istikametimizi unutmamak için tekrar tekrar tekrar hatırlamak zorundayız. Birinci dünya savaşı bitmedi o savaşın hesabı henüz görülmedi. O savaşın hemen ardından Avrupa kendi arasında 2. Dünya savaşını yaşadı. Galipler birleşmiş milletleri kurdular ve şuan dünyayı yönetiyorlar. O ülkelerin içinde 1,5 milyarlık Müslüman nüfusunu temsil eden bir tane ülke yok. O yüzden dünya 5’ten büyüktür dedik. İkinci dünya savaşı yapıldı ve sonuçlarını gördük ama birinci dünya savaşı bitmedi. Balkanların hali ortada, hatırlayın Hollandalı barış gücünün gözleri önünde Bosnalılar katledildi. Irak aynı şekilde, Suriye yine aynı, Mısır da aynı şekilde darmadağın hepsinin sebebi 1 dünya savaşının henüz hesabı bitmedi. İstanbul’u gezide düşürmek istediler. Sonra Şam’ı düşürdüler sonra tekrar İstanbul’u düşürmek istediler. Sonra döndüler 15 Temmuzda Türkiye’yi toptan işgal etmek istediler. Sonra güneyimizde oluşturdukları bir terör koridoruyla sarmak istediler ama biz Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı ile o çemberi kırdık. Şimdi son umutları 24 Haziran.”

“BİZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN BAKAR İSTİKAMETİMİZİ BELİRLERİZ”

Ak Partinin lider-teşkilat-millet üçlemesiyle üzerine kurulduğunu hatırlatan Ünal liderin en önde dimdik durduğunu belirterek teşkilatın kendine bakmasını söyledi:

“Neden Recep Tayyip Erdoğan’a saldırıyorlar? Recep Tayyip Erdoğan neyi temsil ediyor? Onu kıymetli yapan nedir? Bu sorunun cevabı doğru bir şekilde verilirse bizim siyaset yapmadığımızı millet mücadelesi verdiğimizi görürsünüz. Recep Tayyip Erdoğan bir milletin derdini davasını kavgasını taşıyan adamdır. Recep Tayyip Erdoğan bir milleti temsil eden adamdır. O yüzden Recep Tayyip Erdoğan’a saldırıyorlar. Biz ne dedik, lider-teşkilat-millet. Lider önümüzde Elif gibi dimdik duruyor. Biz teşkilatlar ne yapıyoruz? Seçim öncesi kendimize dönüp bakmamız gerekiyor. Paralel yapıyla mücadelemiz de ki gaye nedir? Çünkü biz birlik siyaseti güderiz. Biz tevhide dayalı siyaset güderiz. Teşkilatta da devlette de hiyerarşi esastır. Biz fetöcülere neden Paralel Yapı dedik. Çünkü devlet içinde ki fetöcüler amirlerinden değil, abilerinden imamlarından emir aldılar.

Bizim siyasetimizde birlik ve tevhit esastır. Bizim hiyerarşimiz bellidir. Biz Recep Tayyip Erdoğan bakar istikametimizi belirleriz. Recep Tayyip Erdoğan’a bakar istişaremizi yaparız. Recep Tayyip Erdoğan’la istişare eder kararımızı alırız. Bu tek adamlık değildir. Bilakis bugün dünyanın aradığı milletiyle tek vücut olmuş liderlik örneğidir. Teşkilat olarak bir teşbihin imamesi gibi onu takip etmektir.”

debgici.jpeg

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde yoğun katılımla gerçekleştirildi. İl başkanı Ömer Bilal Debgici’nin açılış konuşmaları yaptığı toplantıda ‘Vakit Kahramanmaraş Vakti’ dedi.

Düzenlenen toplantıda konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş İl başkanı Ömer Bilal Debgici 8 vekil çıkarmak için çok çalışmak gerektiğini vurguladı. Şöyle konuştu:

“Bu mübarek Ramazan ayında bu salonu hınca hınç doldurduk. Seçimlere giderken tarihi bir süreç yaşıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kapı kapı dolaşacağız ve oy toplayacağız. Gece gündüz hiç durmadan çalışacağız ve Kahramanmaraş’tan 8 vekil göndermek için elimizden geleni yapacağız. İnşallah başaracağız da. Ak Parti kurulduğu günden bu yana onlarca seçim atlattık. Geçmişten bu yana emek vermiş herkes bu salonda. Onlara teşekkür ediyorum ve inanıyorum ki cumhurbaşkanlığı seçiminde de Recep Tayyip Erdoğan için en yüksek oy oranını buradan çıkaracağız.”

“VATANDAŞIN SOFRASINA OTURACAĞIZ”

Ülkemizde ki her seçimin hayati bir önem taşıdığını vurgulayan Debgici ‘Vakit Kahramanmaraş Vakti’ dedi. Debgici konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu bilinçle şunu söylemek lazım ki ülkemizde her seçim bir öncekinden daha önemli ve hayati bir anlam taşıyor. 16 Nisan da hep beraber ‘Evet’ dedik şimdide bunun resmen hayata geçmesi için 24 Haziran’ı bekliyoruz. Bu nedenle cumhurbaşkanımızı ve Ak kadroyu mecliste daha büyük bir çoğunlukla temsil etmek için hepimize büyük görev düşüyor. Bu günlerde her ne kadar zor da olsa, iftarda vatandaşın sofrasında olacağız, sahurda fukaranın sofrasında oturacağız, teravihte vatandaşla beraber namaz kılıp gündüzleri esnafımızla birlikte olacağız.

Davamız büyük, derdimiz büyük, irade erdem ve cesaretle vakit türkiye vakti diyoruz. Vakit Kahramanmaraş vakti diyoruz.”

ahmet-ozdemir.jpeg

AHMET ÖZDEMİR: “ÖDENMESİ GEREKEN BEDELLER İÇİN KENDİMİ FEDA ETMEYE HAZIRIM”

Ak Parti Kahramanmaraş 2.sıra milletvekili adayı ve eski il başkanı Ahmet Özdemir yaptığı konuşmada sorumluluk vurgusu yaptı. Kendinin partililerin sorumluluklarını hatırlattı. Özdemir şu ifadeleri kullandı:

“Yaklaşık 16 yaşımdan bu yana siyasi partiler içinde çalışıyorum. Refah, Fazilet, Saadet ve AK Parti. Sadece 24 Şubat’tan bu yana bir boşluk söz konusu oldu ama o boşluk beni o kadar heyecanlandırdı ki rabbim neticede bugün bana bu partide hizmet etme görevini bahşetti. Tabi bu görev büyük bir sorumluluk ki ben bunun farkındayım. Önce rabbime karşı bir sorumluluğumuz var. Önce ilahi olarak rabbimize karşı sorumluluğumuz var. İyi bir Müslüman olmak, iyi bir kul olmak gibi bir sorumluluğumuz var. Beşeri olarak ta liderimize bir sorumluluğumuz var. Dünyada ki tüm umut bekleyenlerin umudu olan liderimize karşı bir sorumluluğumuz var. Partimize karşı bir sorumluluğumuz var. En önemlisi size karşı bir sorumluluğumuz var. Bunun farkındayım ve şu sözü verebilirim eğer mecliste çalışmak nasip olursa ödenmesi gereken her türlü bedel için kendimizi feda etmeye hazırız.

Bizim liderimiz ülkeyi yorgun ve bitkinken aldı. Dünyanın en hızlı büyüyen ülkeler arasına girdirdi. Bizim bu noktada yapmamız gereken liderimizin en yüksek oyla seçilmesi ardından partimiz en yüksek oyla seçilmesi, sonra Kahramanmaraş’ı gururla temsil etmek gibi sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışacağız.”

celalettin.jpeg

YENİ TÜRKİYE’MİN KÖŞE TAŞLARI OTURACAK

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili, 27. Dönem Milletvekili Adayı Celalettin Güvenç, tanıtım toplantısında konuşma yapmak çıktığı kürsüde “. Yurtta sulh cihanda sulh konseptini ortaya koyan, konuşmalarında daha parti genel başkanı olmadan başbakan olacağım diyen Meral’i öne sürdüler” dedi.

İşte Celalettin Güvenç’in açıklamaları; “Yolumuz açık olsun. Yolumuz mübarek olsun. Cenabı Mevla Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde hak mücadelesini yürüten teşkilatlarımıza güç versin. Birliğimize göz diken bütün servislere karşı siz değerli kardeşlerime güç versin. 2002 yılından beri 12’den fazla seçim yaptık ve hepsinde de bu seçim önemli dedik. Hiçbir zaman da bu millet bizi yolda bırakmadı. 24 Haziran bütün bu mücadelelerin taçlanacağı, Yeni Türkiye’min köşe taşlarının oturacağı seçimdir. Parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiyoruz. 24 Haziranda bu milletin yazacağı destanla ülkemizin önü açılacaktır. Bu süreçten sonra zenginleşme sağlanacak. Refah seviyemiz artacak. 2023 hedeflerine ulaşmak adına çok daha büyük adımlar atacağız. Bugün bu ülkenin başına bela olan terör örgütlerinden ebediyen yakamızı kurtarmış olacağız. Bu seçim bunun için önemli. Bizi dolar ile vurmaya çalışıyorlar. Bütün birbirine benzemezler bir araya geldiler. 6-7 Ekim olaylarının sorumlusu, hendek siyasetinde PKK’nın destekçisi Selahattin’i yeniden öne sürdüler. Yurtta sulh cihanda sulh konseptini ortaya koyan, konuşmalarında daha parti genel başkanı olmadan başbakan olacağım diyen Meral’i bu yüzen öne sürdüler. Sorumluluğumuzun farkına vardığımız sürece bu mazlum milletin hatırına Cenabı Hak bizi mahcup etmeyecektir. 7 Haziran sonrası kurdukları tuzağa mazlum milleti düşürdüklerinde 8 Hazirandan itibaren neler çektiğimizi, nasıl korku dolu rüyalar gördüğümüzü sizler gördünüz. Bu defa halkımızın yanılmasına fırsat vermeyeceğiz. Teşkilatlarımız ile el ele gönül gönüle, ev ev gezeceğiz. Başımız dik gururla halkımızın yanındayız. İşçimiz için emeklimiz için çalışanımız için çocuklarımız için refah seviyemizi kat kat yükselttik. Dünyanın en hızlı büyüyen ülkesiyiz, rahatsızlıkları da bunlardandır”

imran.jpeg

İMRAN KILIÇ:“AK KADROLAR İSE ALLAH RIZASI İÇİN ÇALIŞMAKTADIR”

Ak parti aday tanıtım toplantısında konuşan bir diğer milletvekili adayı 4. Sıradan İmran Kılıç oldu. Ak Parti’yi tarif eden Kılıç partililer için ‘Allah Rızası İçin Çalışmaktadır’ dedi. Kılıç konuşmasının devamında vekillik yaptığı geçen dönemde icraatlerini anlattı. Kılıç şöyle konuştu:

“AK Parti bir dava hareketidir. Medeniyetimizin bugünkü temsilcisidir. Ak Kadrolar İse Allah Rızası İçin Çalışmaktadır. Biz siyasetimizi bu anlayışla yaparız. Siyasetimizin özünde tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet ilkeleri vardır. Beyannamemiz açıklandı. Orada yaptıklarımız yapacaklarımız yani kısaca her şey var. Milletimiz buna inandı. Ak kadroları hep destekledi. İnancını da desteğiyle ortaya koydu. Bu desteğin artarak süreceğine inancımız tamdır. Bundan asla şüphemiz yoktur.

Bendenize gelince aynı zamanda 26 dönem Kahramanmaraş milletvekili olduğum için ne yaptığım hakkında huzurunuzda bir hesap vermem gerekiyor. Bir milletvekilinin temel görevleri vardır. Bunlar komisyonlarda yasama faaliyetlerine katılıp devletin çarkının usulünce dönmesine katkı sağlamaktır. İlin yatırımlarını dosyası elinde takip etmek ki ‘neler yapıldı, neler planlanmıştır, ihale aşaması, ulaşım, eğitim sağlık gibi alanlarda ilimizi ilgilendiren ne gibi yatırımları var’ bunların takip edilmesi halkın hatırının korunması. İki farklı komisyona üyeyim ve yasama faaliyetleri çerçevesinde bir kez bile devamsızlığım yoktur. Mecliste kendi grubum içinde en çok söz alıp konuşan milletvekiliyim.”

cihat.jpeg

“BU ŞEHRİN SORUNLARIYLA İLGİLENECEĞİM”

AK Parti Kahramanmaraş milletvekili 5.sıra adayı Mehmet Cihat Sezal da bir konuşma yaptı. Hayatı boyunca Kahramanmaraş’ta yaşadığının altını çizen Sezal ‘bu şehrin dertlerini çözmek için elimden geleni yapacağım’ dedi. Sezal şöyle konuştu:

“2004 yılında gençlik kollarında göreve başladım. Birçok il başkanıyla beraber çalıştım ve davamıza hizmet etmek için elimden geleni yaptım. İlçe teşkilatlarımızda koordinatörlük görevleri yaptım. Bugüne kadar elimden gelenin en iyisiyle bu davaya hizmet etmeye çalıştım.

Bunun dışında şehrimizde ki bir çok STK da çeşitli hizmetlerde bulundum. KASİAD’da yaklaşık 3 dönemdir çalışıyorum. Şehrimizin bir çok problemini çözmek konusunda aktif olmasam da görüş belirtmeye çalışıyorum. Bugün itibariyle Allah bana milletvekilliği adaylığı nasip etti. Herkese bildirmek isterim ki cumhurbaşkanımızla aynı yolda yürümekten gurur duyacağım.

Ben 38 yaşındayım ve bu yaşıma kadar bu şehirdeydim. Okulumu okudum ekmeğimi kazandım. Elimden geldiği kadar bu şehrin sorunlarıyla ilgilenmeye çalıştım. İnşallah bundan sonrada elimden gelen gayreti ve titizliği göstermeye çalışacağım. “

habibe.jpeg

ÖÇAL:“İNSAN HAKLARI KONUSUNDA ÇOK TİTİZİM”

Ak Parti Kahramanmaraş 6.sıra milletvekili adayı Habibe Öçal yaptığı konuşmada Sivil Toplum Örgütlerinde kendisine verilen görevleri en iyi şekilde yaptığını hatırlattı. Edindiğim bilgi ve tecrübeyi Kahramanmaraş’a sunacağım dedi. Öçal şunları söyledi:

“Yeni ve güçlü Türkiye’nin inşasında görev almak ve insiyatif kullanmak adına bende devletimin milletimin ve şehrimin hizmetkarı olmaya talip oldum. Anadolu’nun çocuğu olarak bu topraklarda doğdum ve size hizmet etmek için siyasete merhaba dedim.

Ülkemizin geçirdiği süreçler hepimizin malumudur. Özellikle benim gibi orta yaş ve üstü ülkemizin anti demokratik dönemlerden nasıl geçtiğine tanıklık etmişlerdir. Hayatımın 27 yılı bu karanlık dönemlerde mücadele etmekle geçti. Tüm o mücadeleler de yine karakterimin oluşmasında ve tecrübe kazanmamda önemli bir etkendir. Özellikle İnsan hakları konusunda çok titiz davrandım. STK’larda görev aldım ve görevlerimi de en iyi şekilde yerine getirdim. Bilinmelidir ki bu tecrübelerimin tamamını burada şehrime ve milletime sunmak için buradayım.”

turk-islam.jpeg

KARAKOÇ: “BU DAVA BİZİM İÇİN AŞKTIR”

Bir diğer aday 7. Sıra adayı Türk İslam Karakoç idi. Karakoç şunları söyledi:

Sayın cumhurbaşkanımız bize bir görev verdi ancak bizim için bu bir görev değildir. Sıralama veya diğer hiçbir şeyin önemi yoktur. Bu dava bizim için aşktır. Biz bu aşkı tamamlamak ve yaşamak için buraya geldik. Netice de adımız soyadımız belli. Türk İslam davasını savunmak için AK Partiye geldik. Ak parti de bu davanın en büyük savunucusudur. Recep Tayyip Erdoğan’a bağlılığımız da sonuna kadardır. Onun dışında AK Partide Mahir Ünal’ından Erkoç’a kadar hepimiz bir ve birlik içindeyiz. Kimse bu birliği ve beraberliği bozamayacak. Kahramanmaraş’ta da 8 vekili alıp Türkiye’nin en yüksek oy ortalamasıyla seçimlere damga vuracağız.

ilker-citil.jpeg

“DIŞ MİHRAKLARIN VE İÇ MİHRAKLARIN BİRLİKTE BASKI YAPIYOR”

Düzenlenen toplantıda konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş 8.Sıra Adayı Mehmet İlker Çitil 2015 sonrası Türkiye’ye dair önemli tespitler de bulundu. Çitil şöyle konuştu:

“Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde çok güzel bir 17 yıl yaşadık. Şükürler olsun ki Osmanlı Devletinin son yıllarından itibaren başlayan ve bizi etkisi altına alan vesayet sistemi bu 17 yılda yok denecek kadar azaldı. 2015 Haziran’ından itibaren de şöyle kısa bir değerlendirme yapacak olursak tam demokrasinin oturmaya başladığı basın ve kişisel özgürlüğün oluştuğu vesayet sisteminin büyük oranda kalktığı bir dönemde terör hortlatıldı. PKK ile başlayan süreç PYD, DEAŞ ve FETÖ ile devam etti. Bunların hepsi ülkemizin birlik ve beraberliğini engellemek, refah seviyesinin yükselmesi ve kendi kabuğundan çıkması nedeniyledir. Ülkemizin Ortadoğu da Avrupa da ve dünyada söz sahibi olmasından rahatsızlık duyan dış mihrakların ve iç mihrakların birlikte oluşturduğu bir baskıdır.”

icerik.jpeg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.