Üretime yatırım ekonominin gelişmesine yatırımdır

Can Ofset Matbaaİşletme Sahibi Murat Kulkızağa, ülke ekonomisinin daha iyi gittiği ve üretimin artırılması üzerine teşviklerin artırılmasıyla yerel ve ulusal ekonominin gelişmesini katkı sağlanacağı konusunda gazetemize açıklamalar yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2024 12:51
Üretime yatırım ekonominin gelişmesine yatırımdır

Can Ofset Matbaa ve Tanıtım Hizmetleri İşletme Sahibi Murat Kulkızağa; Ağustos ayında yapılan ekonomi alanında ki saldırının yaralarının sarıldığı, ülke ekonomisinin daha iyi gittiği ve üretimin artırılması üzerine teşviklerin artırılmasıyla yerel ve ulusal ekonominin gelişmesini katkı sağlanacağı konusunda gazetemize açıklamalar yaptı.

Döviz fiyatlarının düşmesinin ardından fiyat etiklerinde esnafa nefes aldıracak bir düşüşün ve hammaddenin yüzde 80’lik kısmının ithal olduğunu belirten Kulkızağa; “Matbaacılık sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Hammadde temini konusunda tüm sektör temsilcilerine bakıldığı zaman sorunlar ve çatırtılar olduğunu görüyoruz. Bunun sebebini ekonomi alanında ki saldırının sektöre olan yüzde 100’lük etkisidir. Yapılan ekonomi politikalarıyla birlikte döviz düşmesine rağmen hammadde fiyat etiketlerine baktığımızda döviz endeksli olarak düşmesi beklenirken esnafın rahat nefes almasını sağlayacak bir düşüş olmadı. Dövizin düşüşünün fiyat etiketlerine yansımamasının birçok sebebi var. Ülkemizde üretimin az olması ve krizi fırsata çeviren bir takım topluluklar. Hammaddemizin yüzde 20’lik kısmını yurtiçi kaynaklardan temin ederken, yüzde 80’lik kısmını ithal ediyoruz. Ekonomi alanında ülkemiz daha iyiye gidiyor, bu süreci hızlandırmak adına bizlerde üzerimize düşeni yapmak adına birey ve toplumsal olarak gayret gösteriyoruz. 2018 yılı ağustos ayı öncesi ticari faaliyetlerimizi aksama olmaksızın yürütüyorduk. Ağustos ayı itibarı ile ülkemiz üzerine bir takım ekonomi alanında saldırılar gerçekleşti. Dövizde artışın meydana gelmesiyle ülke genelinde ekonomiye bağlı her alanda bir durağanlık oluştu. Bu saldırılara karşı milletçe dik durarak atlattık ve şuan daha iyiye gidiyoruz” dedi.

TEŞVİK ARTIŞI EŞİTTİR TALEPLERE DOĞRU CEVAP

Ulusal ekonominin yanı sıra özerk bir yerel ekonominin sağlanmasının yerel kapsamda rahat ettireceği ve teşviklerin armasıyla şehrin ihtiyaçlarına yüzde 80 oranında üreticiler tarafından doğru cevap verileceğinin altını çizen Kulkızağa; “Ağustosta görüldüğü üzere ülke üzerine ekonomik saldırının gerçekleşmesiyle ulusal ekonomi sarsıldı ve yerel ekonomide buna paralel ciddi bir şekilde etkilendi. Bu durumlarda alınması gereken önlemler ve acil eylem planları yapmamız gerekiyor. Şehir ekonomisinin gelişmesi i için yapacağımız ilk iş tüm sektörlerde üretimin artması sağlamak. Kahramanmaraş olarak bizim şehrimizde ciddi bir tekstil, çelik ve konut üretimi var. Bahsettiğimiz sektörlerin gelişmesi ve elimizde olan kaynakları daha verimli kullanarak ekonomik genişlememizi sağlamamız gerekiyor. Kendi faaliyet gösterdiğimiz sektör üzerinden yola çıkarak; Tüm matbaaların kullanmış olduğu kâğıt sanayini geliştirmemiz gerekiyor. Bu alanlarda yatırımlarının arttırılması gerekiyor. Kahramanmaraş’ta çok ciddi bir şekilde ambalaj tüketimi mevcut. Şehrimizde ambalaj üretimi yapan büyük işletmelerimiz mevcut değil. Şuan ki bulunduğumuz ekonomik durumlara bakılırsa bunu yapmamız mümkün değil. Devletimiz bize bu konularda teşvik edip önümüzü açtığı takdirde bu işi yapmak istiyoruz. Bu yatırımların yapılmasında desteklerin artırılmasıyla ilimizin bünyesinde ki ambalaj tüketiminin yüzde 80’lik kısmını karşılayarak yerel ve ulusal ekonomiye gözle görünür katkılar sağlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.