UĞUR DİLİPAK: BU YIL İÇERİSİNDE OSB’YE DOĞALGAZ VERMEK İSTİYORUZ

Kahramanmaraş’ta doğalgaz durumu nasıl? Genel bilgi alabilir miyiz?

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:51
UĞUR DİLİPAK: BU YIL İÇERİSİNDE OSB’YE DOĞALGAZ VERMEK İSTİYORUZ

Şu an Kahramanmaraş’ın %92’sinde doğal gaz bulunmaktadır. Kullanım ise %50 civarındadır.

Kahramanmaraş’ta doğalgaz yeterli konumda değildir. Özellikle kenar mahallelerle sıkıntımız var. Binevler tarafından sıkıntımız yok. İnsanlar artık doğalgazı kabullendi. İnsanların, gelir seviyelerinin düşük olmasını ileri sürerek, doğalgazdan uzak durmaları çok yanlıştır. Çünkü doğalgaz zaten zengin işi değil, fakir işidir. Çünkü 2 bin TL’lik bir tasarruf belki zengin için bir anlam ifade etmez ama bir fakir için 2–3 aylığına tekabül eder. Kenar mahallelerdeki en büyük sıkıntı, doğalgaz sobasını kullanmasını bilmemelerdir. Doğalgaz sobasının kullanımı ile alakalı olarak, bu yıl içerisinde ciddi çalışmalar yapacağız.

Örneğin, şu anda bulunduğumuz Armadaş Binası doğalgaz sobası ile ısınıyor. Bu, çok daha tasarrufludur ve tavsiye ediyoruz.

Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi’nde doğalgaz kullanım oranımız %99’dur. Ama Yahya Kemal Beyatlı Mahallesi’nde %2,5 civarındadır.

Hat çekerken, şu anda önümüze herhangi bir bürokratik engel vs. çıkmıyor. O konuda problem yok.

Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB)’de doğalgaz olmadığından, oradaki firmaların problemleri var. Bu konuyla ilgili bilgi verir misiniz?

Burası şu anda çözüm aşamasına geldi. Süreç tamamen Armadaş’ın dışında gerçekleşmiştir. Bu süreçte özellikle Kahramanmaraş’a yapılacak yeni yatırımlar da var. Bu kavşaklardaki kamulaştırma sıkıntılarının çözümlenmesi gerekiyor. Kavşaklardaki sıkıntı giderilmese bizim çalışma yapmamız mümkün değildir. Özellikle Kayseri Yolu dışında ikinci bir hat söz konusu değildir. Bundan dolayı bizim burada yatırım yapmamıza engel oluyor. İnsanlar tarafından ‘Armadaş yatırım yapmak istemiyor.’ gibi algılanıyor. Ama biz yatırım yapmaya hevesliyiz. Para kazanacağımız yere yatırım yapmama gibi bir lüksümüz yoktur. Sürecin şeffaf olabilmesi için Organize Sanayi Müdürü Mehmet Temizel ve Hasan Bey’le beraber Mersin Bölge Müdürlüğüne gittik. Burada randevu Vali Bey tarafından alındı. Burası ile ilgili çalışmaların henüz tamamlanmadığını bize ilettiler. Biz bu konu ile ilgili görüşmek için yine Mersin’e gittik. Bu süreç ile ilgili projelerin henüz bitmediğini söyledi ve bu projeler bittiği takdirde daha sağlıklı bir bilgi vereceklerini söylediler. Biz burada, şu anda, yatırım yapmamakla sanayiciyi korumuş oluyoruz. Biz bir yatırım yapmış olsak ve hattımız Karayollarının içerisinde kalsa ve bu insanlar sanayi içerisinde doğalgaz kullanımına başlasalar ve başladıkları takdirde, hattın kaldırılmasında alternatif üretemeyeceğimiz için, biz bu insanların doğalgazlarını, kullanırken kesmiş olacağız. Yeni koordinatlar verildiği zaman OSB bu konuda sıkıntı çekecektir. Daha sonraki dönemlerde bu hattın kaldırılması ile ilgili bir şey gündeme gelirse daha büyük sıkıntılara sebebiyet vermiş oluruz. Biz bu sıkıntıların oluşmaması için bekliyoruz. Önümüzdeki birkaç ay içinde çözüm yolları ile ilgili elimizden geleni yapacağız ve OSB’yi doğalgaz sıkıntısından kurtaracağız. Karayolları ile ilgili bir görüşme daha yaptık ve bu konunun son aşamasına geldik. İmarla ilgili çalışmaları, koordinatları muhtemelen önümüzdeki günlerde halletmeye çalışacağız. Biz mevcut hattımızın çalışmasını yapacağız. Bu süreç başlayınca bir sıkıntımız daha doğabilir. İnsanlar hemen doğalgaz isteyebilir. Ama bu yapacağımız imalatlar özel olduğu için satın alınması süreci biraz uzayabilir. Çünkü sipariş verildikten sonra o malzemelerin imalatına başlanıyor. Çünkü bu imalatlar standart imalatlardır. Organizeye özel ve büyük çaplı bir boru döşeyeceğimiz için bu boruların yapım aşamasını kısaltmak için Armadaş elinden geleni yapacaktır. Bu yıl içerisinde doğalgazı OSB’ye kazandırmak gibi bir irademiz var.              

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.