TYB Kahramanmaraş Şubesinden KAKÜDAM Müdürü Göktürk’e ziyaret

Öğr. Gör İsmail Göktürk’e KSÜ Kahramanmaraş ve Yöresi Kültürel Değerlerini Araştırma ve Uygulama Merkezi (KAKÜDAM) müdürlüğüne atanması vesilesiyle ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Nisan 2019 15:26
TYB Kahramanmaraş Şubesinden KAKÜDAM Müdürü Göktürk’e ziyaret

Türkiye Yazarlar Birliği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Fazlı Bayram ve yönetim kurulu üyeleri, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğr. Gör İsmail Göktürk’e KSÜ Kahramanmaraş ve Yöresi Kültürel Değerlerini Araştırma ve Uygulama Merkezi (KAKÜDAM) müdürlüğüne atanması vesilesiyle ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

Kahramanmaraş’ın kültürel mirasının muhafaza edildiği, kayıt altına alındığı ve yeni nesillere aktarıldığı böyle bir birimin müdürlüğüne Öğr. Gör. İsmail Göktürk’ün atanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Şube Başkanı Fazlı Bayram, üniversite yönetiminin çok isabetli bir atama gerçekleştirmiş olduğunu vurguladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Göktürk, misafirlerine KAKÜDAM Kahramanmaraş Halk Kültürü Ürünleri Sergi Salonu’nu gezdirdi.

Ziyaret sonrasında kültürel değerlerimizi, örf ve adetlerimizi, gelenek ve göreneklerimizin çeşitli unsurlarını bugüne taşırken geçmişe özlemin, nostaljinin doğurduğu duygusallığa takılı kalmadan bu unsurların önümüzü aydınlatacağı şuuruyla hareket edilmesi gerektiği açıklamasında bulunan Türkiye Yazarlar Birliği Kahramanmaraş Şube Başkanı Fazlı Bayram “Teknolojinin her geçen gün ilerleyerek dünyaya hükmettiği bir çağda kültür medeniyet söylemleriyle geçmişe sığınarak sorumluluklarımızdan kurtulamayız. Kullanım ömrünü tamamlamış ve bu gün işe yaramayan eşyaların klasizmine hapsolmak bizi sadece geçmişin ihtişamında eğlendirerek bu günün sorumluluklarını üstümüzden atıp kurtulmamıza yarayacaktır. Sergilenen unsurların mânâ tarafını idrak düzeyinde bu güne taşıyarak içselleştiremezsek kuru ve anlamsız bir müzecilikten başka bir şey kalmaz elimizde.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.