Türkoğlu’na 825 Milyon TL’lik Altyapı ve Üstyapı Projeleri Hizmete Açıldı

Yayınlanma:
Türkoğlu’na 825 Milyon TL’lik   Altyapı ve Üstyapı Projeleri Hizmete Açıldı
Editör

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkoğlu’na kazandırılan 825 milyon TL’lik altyapı ve üstyapı yatırımları düzenlenen törenle hizmete alındı. Başkan Fırat Görgel, “İlçe tarihinin en büyük altyapı hamlesini gerçekleştirdik” dedi.

Kahramanmaraş’ta deprem sonrası başlatılan yeniden inşa süreci kapsamında hayata geçirilen yatırımlar birer birer tamamlanıyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkoğlu’na kazandırılan toplam 825 milyon TL’lik altyapı ve üstyapı projeleri düzenlenen toplu açılış töreniyle hizmete sunuldu.

Türkoğlu Atıksu Arıtma Tesisi’nde gerçekleştirilen törende; Atıksu Arıtma Tesisi 2. Etap Projesi, içmesuyu ve kanalizasyon yatırımları, yol çalışmaları, 4 yeni köprü, Şerife Tansel Taziye Evi yenileme projesi ile Katı Atık Transfer İstasyonu’nun açılışı yapıldı. Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’in yanı sıra milletvekilleri, il ve ilçe protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.acilis-2-001.jpeg

TÜRKOĞLU TARİHİNİN EN BÜYÜK ALTYAPI YATIRIMI

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, 6 Şubat depremlerinin ardından ilçede kapsamlı bir toparlanma süreci yürütüldüğünü belirtti. Türkoğlu’nun en büyük eksikliklerinden birinin altyapı olduğuna dikkat çeken Görgel, iki yıl içinde 300 milyon TL’yi aşan yatırımla ilçe tarihinin en büyük altyapı seferberliğinin hayata geçirildiğini söyledi.

İlçe merkezinde 215 kilometrenin üzerinde içmesuyu hattı inşa edildiğini ve modern su depolarıyla yeni bir iletim sistemi kurulduğunu ifade eden Görgel, artan konut sayısıyla kapasitesi yetersiz kalan atıksu arıtma tesisine 2. etap ilavesi yapıldığını belirtti. Böylece atıksuların uluslararası standartlarda arıtılmaya başlandığını vurguladı.

23 AYDA 245 MİLYON TL’LİK YOL HAMLESİ

Altyapı çalışmalarının ardından üstyapı yatırımlarına hız verildiğini kaydeden Görgel, 23 ayda 245 milyon TL’lik yol yatırımının tamamlandığını açıkladı. İlçede 40 kilometre asfalt serimi, 25 bin metrekare parke ve bazalt kaplama çalışması yapıldı.

Şekeroba, Kırmakaya ve Yeşilyöre mahallelerine kazandırılan toplam 4 yeni köprünün maliyetinin ise 20 milyon TL’yi aştığı bildirildi.turkoglu-iftar-4-001.jpeg

TAZİYE EVİ YENİLENDİ, KATI ATIK TRANSFER İSTASYONU HİZMETE GİRDİ

Depremde hasar gören Şerife Tansel Taziye Evi’nin yenilenerek yeniden hizmete açıldığını belirten Görgel, alt katın taziye evi, üst katın ise Kur’an kursu olarak kullanılacağını söyledi.

İlçede önemli bir ihtiyaç olan Katı Atık Transfer İstasyonu’nun da tamamlanarak devreye alındığını ifade eden Görgel, bu yatırım sayesinde ilçe belediyesinin yakıt ve nakliye maliyetlerinde tasarruf sağladığını kaydetti.

GENÇLERE VE ÇİFTÇİLERE DESTEK ARTIYOR

Konuşmasında sosyal destek projelerine de değinen Görgel, Yolderesi ve TOKİ bölgesine iki halı saha kazandırılacağını açıkladı. Tarımsal üretimi desteklemek amacıyla fide ve fidan desteklerinin süreceğini belirten Görgel, sosyal yardımların çeşitlendirilerek dört kat artırıldığını ve Türkoğlu’nda 20 milyon TL’yi aşan destek sağlandığını ifade etti.

“POPÜLİZM DEĞİL, KALICI HİZMET”

Toplam 23 ayda 825 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdiklerini vurgulayan Görgel, önceliklerinin kalıcı ve sağlam altyapı olduğunu belirterek, “Şehir yeniden inşa edilirken temeli güçlü atmalıyız. Türkoğlu için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Programda konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu da yatırımların önemine dikkat çekerek emeği geçenlere teşekkür etti. Protokol konuşmalarının ardından dualarla kurdele kesildi ve yatırımlar resmen hizmete alındı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.