Türkiye'nin iradesini tüm dünya gördü

Türkiye'nin iradesini tüm dünya gördü

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Temmuz 2016 16:33
Türkiye'nin iradesini tüm dünya gördü

Kahramanmaraş Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, darbe girişimine karşı yapılan 10 binlerce kişinin katıldığı demokrasi yürüyüşünde konuştu. Özdemir, ‘Türkiye’nin iradesini tüm dünya gördü’ dedi.

Özdemir, Darbe girişiminin Türkiye’nin büyümesini engellemek isteyenlerin ve onların Küresel ortaklarının ortak planı olduğunu belirtti.

PKK ile FETÖ mensuplarının aynı amaca hizmet ettiklerini belirten Özdemir, Ülkesi için canla başla çalışan ve Türkiye’yi mega ülkeler sayfasına adını yazdıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın taraflı tarafsız herkesin takdir ettiği bir lider olduğunu söyledi.

Özdemir: “Bu plan Türkiye’nin büyümesini ve Türkiye’nin söz sahibi olmasına ve istikrarından rahatsız olacak kişi, grup veya küresel  güçlerin ortak planlarıydı. Ancak biz onlara gereken dersi verdik. PKK ile FETÖ’nün bir yerde bilgi paylaşımı ortak eylemi var mıdır?. İkisinin de meselesi ortak ikisinin de meselesi güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Recep Tayyip Erdoğan’ı Ak Partili olan olmayan herkes Recep Tayyip Erdoğan’ın gelmiş geçmiş en karizmatik liderlerden biri olduğunu ve ülkesinin de milletinin de bağımsızlığını ve güçlü bir ülke olması için canla başla çalıştığını çok iyi biliyor. Bu ülkenin başında olmasını istemeyenlerin hesabı ile onların hesabı birleşmiş ancak o iki grubunda hesabını kesmek bize düşecek artık.

Böyle bir kötü olay yaşamak istemeyiz ama yaşadığımız kötü tecrübelerle bizi birbirimize yaklaştırıyor. Fani beklentilerimizin ne kadar beyhude boş olduğunu anlıyoruz. Şimdi bir haftadır. CHP’li MHP’li, Saadet Partili, BBP’li İl Başkanlarımızla, teşkilatlarıyla birlikteyiz. Biz Ak Partili olduğumuzu unuttuk onlarda CHP’li MHP’li, SP’li BBP’li olduklarını unuttular. Tek bir amacımız var idi.  Milli irademize vurulmaya çalışılan bu darbeyi ve en kısa sürede etkilerini de ortadan kaldırmaktı. Bu arada da milli birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirmek ise herkesin kafasındaydı. Yani Ülkücü kardeşlerimiz çıktılar bizim mitinglerimizde bozkurt işareti yaparak tezahüratta bulundular. Cumhuriyet Halk Partili kardeşlerimiz Birlik ve Beraberlik çağrısı yaptılar. O gün Alevi dedelerimiz geldi, muhtarlarımız geldi onlar birlik ve beraberlik sağduyu çağrısı yaptılar. Saadet Partisi Başkanı üç gündür geliyor. Büyük Birlik Partisi il Başkanımız geldi. Bu ne demek? Bu artık Partili, STK’lı, muhtar, alevi, Sünni meselesi olmaktan çıktığını gördük.

Buradaki demokrasi nöbetinde kimi zaman Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanımız bizi yalnız bırakmadı. Kimi zaman sivil toplum kuruluşları geldi ‘Bir ihtiyacınız var mı?’ dediler. Kimi zaman hiç kimsesi olmayan amcalarımız geldi bizimle sabahladırlar. Kimi zaman 105 yaşındaki teyzelerimiz geldi. Gece geç saatlere kadar bizimle oturdular. Kimi zaman 8-9 yaşındaki minik yavrularımız geldi ‘Bizde şiir okuyacağız’ dediler. Bunlar bu kahraman milletin evlatlarıydı.”  

Davasına, milletine, devletine ne kadar sahip çıkacağını gösteren kahraman milletimin her bir ferdinin darbeye karşı mücadele verdiğini, bütün dünyanın bu kahramanlığı gıpta ettiğini belirten Özdemir, “Bütün dünya, ‘Ya bu Türklerin iradesi neymiş kardeşim. Bunların önünde kimse duramaz’ diyor. Siz doğru olana sahip çıkıyorsunuz, siz doğru olanın peşinden gidiyorsunuz. Doğru olanlarda sizin arkanızdan geliyorlar” diye konuştu.

KARARLI POLİTİKA İÇİN OHAL KARARI ALINDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin FETÖ mensuplarına karşı daha etkin mücadele için yargı yetkisinin genişletilmesi ve daha hızlı karar almaya yönelik alınan OHAL kararının yanlış anlaşılmaması gerektiğini belirten Özdemir,  FETÖ mensuplarıyla OHAL dönemi içerisinde çok daha etkin ve kararlı bir politika izlenerek darbenin izlerinin silineceğini belirtti.

Özdemir: “Şimdi Fransa’da bir terör eylemi oldu Fransa hemen OHAL ilan etti. Fransa ilan edince kimse tepki göstermiyor. Ancak biz yapınca tepki alıyoruz, tabiri caizse bizim meşru sistemimiz var bu anayasal sistem ve demokratik düzeni yıkmaya yönelik terör eylemlerini artması ve bu düzenin bozulmasına çalışılması şiddet eylemlerinin artık kontrol edilemez hale gelmesi durumunda Cumhurbaşkanı  Bakanlar Kurulu’nu toplar ve Milli Güvenlik Kurulunun da görüşünü alarak olağanüstü hal ilanına karar verebilir. OHAL’in tarihte hep kötü örneklerini gördüğümüz için bizim aklımızda kötü örnekler kalıyor ancak şu andaki OHAL bu darbe girişimlerinin kısa halde çözümlenmesini halkın ve milletin halkıyla olan huzurunu temin etmek için alınmıştır. En fazla 6 ay süreyle alınabilir ama Bakanlar Kurulu’nun görüşmesi Milli Güvenlik Kurulu’nun görüşüyle ve Meclis onayıyla 4 ay süreyle  uzatılabilir.”

Buradaki önlem Bakanlar Kurulu’nun Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarma yetkisi vermesi gerekiyor. Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisi hızlı karar almaya yöneliktir. Yapacağımız işlemleri mecliste alınan kararlarla yapıyoruz ama bu hal içerisinde daha hızlı karar alınması için Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkartıldığı zaman burada kararlar çok daha hızlı bir şekilde alınabiliyor. KHK’da Bakanlar Kurulu kararı alır bu millet bunu takdir eder ve onaylar. Şu anda en elverişli 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.