Türkiye'nin İlk Siyer Araştırma Merkezi Yayınevi SAMER, Akademik Başarılarıyla Dikkat Çekiyor!

2019 yılında 30 Temmuz tarihinde kurulan SAMER Yayınları, dört yılını doldurarak "ulusal yayınevi" kategorisine dahil edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ağustos 2023 12:18
Türkiye'nin İlk Siyer Araştırma Merkezi Yayınevi SAMER, Akademik Başarılarıyla Dikkat Çekiyor!

Bu gelişmeyle birlikte, SAMER Yayınlarının çıkartacağı kitaplar, doçentlik başvuruları ve diğer atama ile yükselme süreçlerinde ulusal bir yayınevinden yayımlanan eserler olarak kabul edilebilecek.

Genel yayın yönetmenliğini Doç. Dr. Feyza Betül Köse'nin üstlendiği ve yayın koordinatörlüğünü Arş. Gör. Asım Sarıkaya'nın yürüttüğü SAMER Yayınları, kuruluşundan bugüne kadar 119 eseri okurlarıyla buluşturdu. Ücretsiz ve açık erişimli PDF formatında yayın yapması, yayınevinin çıkan kitapların geniş bir okuyucu kitlesine erişmesini sağladı. Ayrıca, SAMER Yayınları'nda yer alan kitaplar, doçentlik başvuruları ve diğer akademik atama süreçlerinde değerlendirilebilecek.

SAMER Yayınları'nın yayın yelpazesi içerisinde 69 lisansüstü tez, 6 ulusal sempozyum bildiri kitabı, 36 Osmanlıcadan sadeleştirilen eser, 8 telif ve derleme çalışması yer almaktadır. Yayınevi, "Erişilebilirlik ve Ulaşılabilirlik Çerçevesinde Ulusal Akademik Birimin Korunması" ve "Osmanlı Kültür Mirasımız" adlı iki büyük projeyi hayata geçirerek önemli adımlar atmıştır. KSÜ Siyer-i Nebi Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi çatısı altında faaliyet gösteren SAMER Yayınları, İslami ilimlerin çeşitli alanlarında hazırlanan akademik çalışmalara destek vermektedir.

Tüm kitaplarına https://siyerinebi.ksu.edu.tr/Default.aspx?SId=23568 adresinden erişilebilen SAMER Yayınları, yeni projeler ve yayınlarla yoluna devam etmeyi hedeflemektedir.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.