Türkiye Müreffeh Yarınlara Yürüyor

Pandemi sürecinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde ki avantajların bir kez daha görülmüş olduğunu kaydeden AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, tüm vatandaşlara ‘liderimize güvenin’ çağrısı yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ağustos 2020 13:02
Türkiye Müreffeh Yarınlara Yürüyor

Pandemi sürecinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde ki avantajların bir kez daha görülmüş olduğunu kaydeden AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, tüm vatandaşlara ‘liderimize güvenin’ çağrısı yaptı. Kara, Türkiye’nin müreffeh yarınlara yürüdüğünü kaydetti.

AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, COVID-19 süreci ve sonrasını değerlendirdi. Teknolojiden üretime, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sitemi’nin etkilerinden, ekonomi piyasasına kadar birçok sorunun cevap bulduğu röportajda vatandaşlara ‘Liderimize güvenin’ mesajı verildi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçmekle ne kadar doğru bir karar verildiğini belirten AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Kara, hükümet sisteminde ki avantajların pandemi süreci ile birlikte bir kez daha görülmüş olduğunu söyledi.

İşte röportajımızın detayları:

Karantina sürecini Onikişubat İlçe Başkanlığı nasıl geçirdi?

Dünyada COVID-19 vakalarının kendini göstermeye başlaması ile Cumhurbaşkanlığı önderliğinde tedbirlerimizi aldık. Ülkemizde ise, ilk vakanın kendini göstermesiyle alınan önlemler anında uygulamaya konuldu. İlçe Başkanlığında olası toplantılar iptal edildi. Teşkilat çalışmalarımızı tedbirlere uyarak yürüttük. Temizlik noktasında vatandaşlarımıza uyarılarda bulunup en az vaka sayısı ile atlatmak için bir takım tedbirlerde bulunduk.

SEKTEYE UĞRAYAN EKONOMİ İVME KAZANDI

COVID-19’un kent ekonomisine yansımasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Dünya ticaretinin tamamını etkileyen bir süreç yaşadık. Sanayi şehri olan Kahramanmaraş üretimde ciddi bir faaliyet gösteriyor. Pandemi süreciyle bir takım kısıtlamalar uçuş yasakları ister istemez sanayicilerimizi gerek hammadde gerek ise hazır olan mamülleri işleyip satma noktasında bir takım zorluklarla karşı karşıya getirdi. COVID-19’un Çin’de başlamasıyla dünyaya tekstil ve diğer ürünleri ihraç edemeyişi ülkemiz sanayicilerine ve ticaret erbabına bir dönem, hatta hala yeni fırsatlar doğuruyor. Devletimiz kısa çalışma ödeneği ve vergi ertelemeleri açıklayarak hem istihdam hem de işletmelerimizin ayakta kalması noktasında kolaylıklar sağlayarak ülkemize ve kentimize olan etkilerini en aza indirmeye çalıştığı bir süreç oldu. Diğer yandan tarım sektöründe faaliyet gösteren bir şehir olmamız hasebiyle sürecin şehrimiz ekonomisine üretim yaparak katkı sağlandığı bir dönemi yaşıyoruz.

SİSTEMİN GÜCÜ TEST EDİLDİ

Karantina sürecinde alınan kararların kısa sürede yerine ulaşmasında başkanlık sisteminin rolü var mıydı sizce?

önceki sistemde alınan kararların uygulanma noktasında bir takım prosedürlerin yerine gelmesi gerekiyordu. Bu da zaman alıyordu. Şimdi ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayan, gelişmelere ayak uyduran, kurumların hızlı çalışmalarını sağlayan bir işleyiş hakim oldu. Pandemi sürecinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin hızlı karar alma yönünde sağladığı avantaj bir kez daha görüldü. Vatandaşlarımız liderimize güvensin. Ülkemiz müreffeh bir ülke olma yolunda hızla ilerliyor.
 

Üretime yönelik teşvikler yeterli mi? Bu yönde ne gibi çalışmalar yapılıyor?
 

Hükümetimiz üretim alanında geçmişten bu yana ciddi yatırımlar yaptı. Dışarıya bağlılığımızın azalması noktasında çiftçilerimize yönelik teşvikler çeşitlendiriliyor. Hükümetimiz her alanda büyüyor ve dolayısıyla eksiklikler gözlemleniyor. Eksiklikleri de hızlı bir şekilde revize ederek tamamlamaya gayret ediyoruz.

ÜRETİM HAMLESİ SAĞLIKLA BAŞLAMALI

Yeni üretim hamlesi nereden başlamalı?

Pandemi sürecinde tarımın önemini, bir ülkenin kendi kendine yetebilmesinin gerekliliğini gördük. COVID-19 ile dünya ülkelerinde ekonomik, sosyal, askeri ve teknolojik güce sahip olmanın pandemi döneminde yeterli olmadığını gördük. Süper güç olarak algılanan ülkelerin algılarının nasıl yıkıldığının farkına vardık. Ülkemiz ise, süreçte büyük bir hamle yaparak adeta kendi küllerinden doğdu. Türkiye sağlıktaki gücünü dünya ülkelerine gösterdi. Pandemide tüm ülkelerin sağlık sistemleri çökerken Türkiye, sağlıktaki başarısını diri tuttu hatta daha da güçlendirdi. Dolayısıyla sağlık konusunda ülkemiz hamdolsun yeterince başarılı. Yeni üretim hamlesi yukarda da konuştuğumuz üzere tarım ve katma değeri yüksek teknolojik ürünler üzerine olmalıdır.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.