Türk Askeri, Zagros Dağları'nı kuşatma altına aldı

Kandil Operasyonu kapsamında ilerleyişini sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK terör örgütünün kritik yerlerinden biri olan Zagros Dağları'nı kuşatma altına aldı. Mehmetçik, ilerlediği her bölgede kendisine üsler kuruyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Temmuz 2018 09:24
Türk Askeri, Zagros Dağları'nı kuşatma altına aldı

Terörle mücadelede savunma değil taarrruz dönemini başlatan Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin kuzeyinde yaptığı operasyonlardan sonra Irak'ın kuzeyinde de teröristlerin temizlenmesi için büyük bir operasyon başlattı.

Terör örgütü PKK'nın ana merkezi olarak gösterilen Kandil'i kendisine hedef olarak belirleyen Mehmetçik, ilerlediği bölgelerde üsler kurmaya başladı. Bu kapsamda Mehmetçiki Zagros Dağlarını kuşatma altına aldı. 

Özel Kuvvetler Zagros'ta

Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı bordo bereli özel birliklerin de katıldığı operasyonlar kapsamında; Türkiye-Irak-İran üçgenindeki Zagros Dağlarında kontrol sağlandı.

Teröristleri etkisiz hale getiren Mehmetçik, alana kalıcı üs bölgeleri de kurdu.

tsk-3xiz.jpg

Hava harekatlarına ara verilmiyor

Duhok'un Amediye İlçesi kırsalındaki Şeladize, Avaşin, Guzareş, Mezre, Zavite, Tiyar, Tuhub, Çemço, Sida, Kartal tepesi bölgeleri Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden kalkan Pars ve Atmaca filosuna bağlı 8 uçakla vuruldu.

Terörist barınakları ve lojistik ve silah depoları yerle bir edildi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.