Turizmcilere 6 bin dolar destek müjdesi

Turizmcilere 6 bin dolar destek müjdesi

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Nisan 2017 10:20
Turizmcilere 6 bin dolar destek müjdesi

Ülkemize turist getiren A Grubu seyahat acentalarına destek sağlanması hakkında kararda değişiklik yapılmasına dair karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, turizmcilere 6 bin dolar destek verilecek.

Antalya Gazşpaşa- Alanya, Muğla Dalaman- Milas, Bodrum, İzmir Adnan Menderes, Kütahya Zafer, Trabzon, Denizli- Çardak, Isparta- SÜleyman Demirel, Eskişehir- Hasan Polatkan, Ordu- Giresun, Samsun - Çarşamba, Erzurum havalimanlarına tarifeli ve tarifesiz, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na ise tarifesiz uçak seferleriyle 1 Ocak- 31 Aralık 2017 tarihleri arasında turist getiren A grubu seyahat acentalarına, turistik uçak seferi başına 6 bin dolar destek sağlanacak.

BAKAN TEŞVİKLERİN DEVAM EDECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Geçtiğimiz sene Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Önümüzdeki yıl da benzer teşviklerin devam etmesinde yarar görüyoruz" diyerek teşviklerin süreceğinin sinyalini vermişti. Geçtiğimiz sene charter uçuşlara verilen destek ve Rusya’nın charter seferlere uyguladığı yasağın kaldırılmasıyla bu ülkeden Antalya’ya gelen turist sayısında hareketlilik yaşanmıştı.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık da Bakan Avcı’nın turizm sektörüne ilişkin konuşmasını çok olumlu bulduğunu, sektöre verilecek desteklerin çok önemli olduğunu belirterek, “Turist sayısı ve finansman açısından teşviklerin önümüzdeki yıl da bir şekilde devrede olması çok önemli katkılar yapacaktır” değerlendirmesinde bulunmuştu.

38 MİLYON TURİST BEKLENİYOR

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "2017 yılında sektörün bütün birimleri hazır, ülkemize bu yıl 38 milyon turistin gelmesini bekliyoruz." dedi. Türkiye'de turistik yerlerin tanıtımı açısından bir eksiklik olmadığını, güzel çalışmalar yapıldığını vurgulayan Ulusoy, el birliğiyle turizmi tekrar canlandıracaklarını söyledi.

TEŞVİKLERLE ORAN ARTTI

Dün açıklanan verilere göre, geçen ay Rusya'dan Antalya'ya gelen yolcu sayısı 2016'nın aynı ayına göre yüzde 816 arttı. Ocak-şubat-mart aylarında Antalya'ya hava yoluyla toplam 337 bin 663 kişi geldi.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.