Trafik üstüne trafik ekleniyor! Kahramanmaraş'ta trafiğe kayıtlı araç sayısı

Trafiği her geçen gün çekilmez hale gelen Kahramanmaraş’ta Ekim ayı araç devir sayılarını Diriliş Haber Gazetesi olarak okurlarımız için derledik.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Aralık 2018 13:05
Trafik üstüne trafik ekleniyor! Kahramanmaraş'ta trafiğe kayıtlı araç sayısı

Türkiye genelinde trafiğe kayıtlı araç sayısı artarken bu durum Eylül ayına oranla Kahramanmaraş’ta artış gösterdi.

TRAFİĞE KAYITLI ARAÇ SAYISINDA ARTIŞ VAR

TÜİK(Türkiye İstatistik Kurumu) verilerine göre Kahramanmaraş’ta Eylül ayında trafiğe kayıtlı araç sayısı Ekim ayında artış gösterdi. 2018 Eylül ayına Kahramanmaraş’ta trafiğe kayıtlı toplamda 231 bin 487 araç (Otomobil, Minibüs, Otobüs, Kamyonet, Kamyon, Motosiklet, Özel araç, Traktör) bulunurken Ekim ayında bu sayı 232 bin 080 olarak kayıtlara geçti. İstatistiklerde Kahramanmaraş’ta en çok artış otomobillerde gerçekleşti. Eylül ayında trafiğe kayıtlı 129 bin 859 otomobil bulunurken, ekim ayında bu rakam 130 bin 296’ya yükseldi. Bu durumda Kahramanmaraş trafiğinin her geçen gün arttığı gözlemlendi.

DEVİR SAYISINDA DÜŞÜŞ YAŞANDI

TÜİK’in açıkladığı verilere göre Kahramanmaraş’ta araç alım-satımı sayısında da değişiklikler yaşandı. Eylül-Ekim ayları istatistiklerine göre Kahramanmaraş’ta araç devirlerinde afaki bir değişim görülmedi. Ekim ayındaki araç devir sayılarının toplamına bakıldığında Eylül ayına göre düşüş yaşandı. Ekim ayındaki düşüşte en çok dikkat çeken yine toplam trafiğe kayıtlı araç sayısı gibi otomobilde oldu. Eylül ayında toplamda 8 bin 278 araçta devir işlemi gerçekleşirken bu sayı Ekim ayında 8 bin 079 olarak gözlemlendi. Otomobillerde eylül ayındaki devir işlemi gerçekleşen otomobil sayısı 5 bin 720 iken Ekim ayında 5 bin 550 olarak grafiklere yansıdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.