Terör destekçisi ABD'den Türkiye'ye küstah çağrı!

Terör destekçisi ABD'den Türkiye'ye küstah çağrı!

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mart 2017 09:45
Terör destekçisi ABD'den Türkiye'ye küstah çağrı!

Terör örgütlerinin bir numaralı destekçisi ABD'nin Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Mark Toner, Türkiye'yi ifade özgürlüğü, yargı bağımsızlığı ve diğer temel özgürlüklere saygı göstermeye çağırdı.

Geçtiğimiz günlerde kendisine Hollanda'nın Türk bakanlara karşı çirkin tavrı ve Hollanda'da yaşayan Türk vatandaşların ifade özgürlüğünü engelleyen tutumu ile ilgili sorulan soruya "Her ikisi de NATO müttefikimiz olan Hollanda ve Türkiye hükümetleri arasında bir mesele" diyerek konuyu geçiştiren ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Mark Toner, bugün Türkiye'yi ifade özgürlüğüne saygı duymaya davet etti.

TÜRKİYE'YE KÜSTAH ÇAĞRI

Toner, telefonla gerçekleştirdiği basın toplantısında kendisine yöneltilen bir soruya, "ABD insan hakları ve temel özgürlükler konusunu gerek özel görüşmelerde gerekse kamuoyu önünde dile getirmekte uzun bir geçmişe sahip, bu Türkiye'yi de kapsıyor. Hepiniz bunu biliyorsunuz. Türkiye'yi, ifade özgürlüğü, adil yargılanma güvenceleri, yargı bağımsızlığı ve diğer temel özgürlüklere saygı göstermeye çağırıyor ve bunları sağlamak için teşvik ediyoruz" şeklinde cevap verdi.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.