TEMİZDEMİR: 33 YILLIK DENEYİMİMİZİ MÜŞTERİLERİMİZE AKTARIYORUZ

Metesan Demir Yönetim Kurulu Üyesi Sezgin Temizdemir, '33 yıllık deneyimimizi müşterilerimize aktarıyoruz.' dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:51
TEMİZDEMİR: 33 YILLIK DENEYİMİMİZİ MÜŞTERİLERİMİZE AKTARIYORUZ

 Fuat Sezgin Temizdemir kimdir?

1989 Kahramanmaraş doğumluyum. Eğitim hayatıma Fatih İlköğretim Okulu’nda başladım. Sonrasında sırasıyla orta okulu Rabia Arıkan Kolejinde, liseyi Özel Kahramankent Koleji’nde tamamladıktan sonra lisans eğitimime Çukurova Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nde başladım. 1 yıl sonra bölüm birincisi olarak Yıldız Teknik üniversitesi İnşaat Mühendisliği’ne devam etmeye hak kazandım. 2011 yılının Haziran ayında Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden mezun olur olmaz dil eğitimim için Amerika Birleşik Devletlerinin California Eyaletinde 1 yıla yakın bir süre eğitim aldım. Şu an için Metesan Demir ve Sitemiz İnşaat firmalarımızda yöneticilik görevini üstlenmekteyim.

Metesan Demir ve Sitemiz İnşaat kimdir?

1980 yılında Yücel Demir Çelik olarak kurulan firmamız 1994 yılında Metesan Demir Tic. ve San.Ltd. Şti olarak unvanını yenilemiştir. 1500 metrekarelik showroom alanı,4000 metrekarelik açık alanı ile müşterilerimize 33 yıllık deneyimini aktarmaya devam etmektedir. Firmamız tamamen kurumsallaşmayı başarmış olup kurumsallaşmış firmalarla yoluna devam etmeyi kendine hedef edinmiştir. Önceliğin müşteri memnuniyeti olduğu firmamız yapı malzemeleri ve inşaat sektöründe bölgede lider ve örnek bir firma olmaya devam etmektedir.

Neden inşaat sektörü?

Her sektörde olduğu gibi inşaat sektörü de en ufak hataların çok ciddi sonuçlar doğurabildiği bir sektördür. Maalesef bu sektör Türkiye'de eğitimsiz ve bilinçsiz kişi ve firmalar tarafından çoğunluklu olarak üretilip tüketilmektir. İnşaat sektörünün bir diğer şanssızlığı ise denetimsizlik ve yapılan hataların ancak ve ancak doğal afetler durumunda acı bir tablo ve ağır bir faturayla karşımıza çıkmasıdır. Türkiye bu sektörde teori ve bilgi birikimi olarak dünyanın ciddi ülkeleriyle yarışır duruma gelmiştir. Özellikle konutlarımızı ürettiğimiz 2007 deprem yönetmeliği çok ciddi tecrübe ve bilgi süzgecinden geçirilerek oluşturulmuştur. Lakin problemler en çok uygulama ve konut üretimi kısmında karşımıza ciddi olarak çıkmaktadır. Bende bu sektörle ilgili lisans eğitimimi Türkiye’nin ciddi üniversitelerinden bir tanesinde tamamladıktan sonra firmamın yıllardır süre gelen tecrübesini de arkama alarak  sektörde yapılan hataları sıfıra indirgeyip şehrimize ve ülkemize katma değerler kazandırmak adına bu sektörde bulunmaktayım.

Firmanızla ilgili ilerideki hedefleriniz nelerdir?

Bilindiği gibi Kentsel dönüşümle birlikte bu sektörde daha önce yapılan bir çok yanlış temizlenmeye çalışılacaktır. Bu sebeple bu projeye ayrılan bütçe ve süre oldukça dudak uçuklatan cinsten olup yaklaşık 500 milyar dolarlık bir rakamdan ve 20 yıla yakın bir süreçten bahsedilmektedir. Buradan da anlaşılacağı gibi Türkiye 20 senelik bir şantiyeye dönüşmektedir. Ben de firmam adına gerek taahhüt işlerinde gerekse özel sektörde önceden yapılan yanlışların tekrarlanması için Türkiye'nin çeşitli yerlerinde ki projeleri takip ederek ülkeme ve firmama ciddi anlamda hizmet etmek istiyorum.

Sektörle ilgili yapılmasına gerek duyduğunuz projeleriniz var mı?

Şehrimiz büyükşehir belediyesi olduktan sonra kentsel dönüşüm projesi adı altında 2007 deprem yönetmeliğinden önce yapılan tüm yapıların gözden geçirilmesi gerekmektedir. Etrafı barajlarla çevrili olan şehrimizin tüm baraj manzaraları olan yerlerinin yeni planda yüksek katlı olmayan villalar ve doğa dostu yaşamsal konutlara izin vermesi gerekmektedir. Bu yapılan yaşam sitelerinde insanların tüm ihtiyaçlarını giderebileceği, tüketilen enerjilerin bir kısmını yapıların kendilerinin karşılayabileceği akıllı konutlar oluşturulmalıdır. Şartlar oluşması durumunda bu tür projelere de firmam ve şahsım adına talibim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.