Tekstilin Gücü: SANKO Başkanı Konukoğlu’ndan Sektörün Geleceğine Dair Çözüm Önerileri

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye'nin tekstil sektöründeki zorlukları ve çözüm önerilerini paylaşıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ekim 2023 12:24
Tekstilin Gücü: SANKO Başkanı Konukoğlu’ndan Sektörün Geleceğine Dair Çözüm Önerileri

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye ekonomisinin ikinci en büyük payına sahip olan tekstil sektörünün ülkemiz için stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, bu sektörün önündeki zorluklara ve çözüm yollarına dikkat çekti.

Konukoğlu, dünyada yaşanan gelişmelerin, özellikle de Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi ve Orta Doğu'daki gerginliklerin Türkiye'yi de etkilediğini belirtti. Dışa açık ekonomik yapının etkisiyle Türkiye'nin bu durumdan nasıl etkilendiğine değindi.

Sektörün içinde bulunduğu durumu değerlendiren Konukoğlu, maliyet artışları, alım gücündeki azalma, talepteki düşüş ve enflasyonun tekstil sektörünü derinden etkilediğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin tekstil ve hammaddeleri ihracatının düşüş yaşadığını ve sektörün stoklarını eritmekte zorlandığını belirtti.

sanko-holding-onursal-baskani-abdulkadir-konukoglu-tekstil-ulkemiz-icin-stratejik-onemi-olan-bir-sektordur.jpg

Zorluklarla başa çıkabilmek için sektörde yapısal değişikliklere gitme gerekliliğine vurgu yapan Konukoğlu, "full entegre" sisteme geçilmesi gerektiğini ve tekstilin her aşamasını tek bir çatı altında toplamanın önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca, uzun vadeli kredilerin açıklanması ve Ar-Ge çalışmalarının artırılması gerektiğini önerdi.

Ucuz işgücü avantajının artık geride kaldığına dikkat çeken Konukoğlu, özellikle Uzak Doğu ülkelerinin tekstil ve konfeksiyon sektöründe hızla ilerlediğini ve Türkiye'nin bu rekabetle başa çıkması için sabırlı olunması gerektiğini belirtti. Ayrıca, tekstil eğitimi veren okulların kalitesinin yükseltilmesi ve Ar-Ge çalışmalarının artırılması gerektiğine vurgu yaptı.

Endüstri 4.0'a geçişin önemine değinen Konukoğlu, bu devrimin bilişim teknolojileri ile endüstriyi bir araya getirerek daha verimli, düşük maliyetli ve kaliteli üretimi hedeflediğini ifade etti. Bu teknolojilerin tekstil sektöründe de kullanılması gerektiğini ve sektörün teknoloji, know-how, yaratıcılık ve girişimcilikle desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'nun değerlendirmeleri, tekstil sektörünün içinde bulunduğu zorlukları anlamamıza ve çözüm yolları aramamıza katkı sağlıyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.