TCDD Yeni Personel Alımını Duyurdu! 47 Kamu İşçisi Alacak

TCDD tarafından düzenlenen Kamu İşçi Alımı ilanı yayımlandı. İlan kapsamında toplam 47 işçi alımı gerçekleştirilecek ve bu alımlar 5 farklı şehirde yapılacak. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ağustos 2023 18:23
TCDD Yeni Personel Alımını Duyurdu! 47 Kamu İşçisi Alacak

14 Ağustos 2023 tarihinde yayımlanan ilanla, TCDD'nin personel ihtiyacını karşılamak üzere 5 şehirde görevlendirilmek üzere toplamda 47 Kamu İşçi alımı yapacağı duyuruldu. Bu alımlar Sürekli İşçi ve Eski Hükümlü İşçi statülerinde yapılacak. İşin Olsa ekibi olarak TCDD İşçi Alımı hakkında ayrıntıları sizinle paylaşacağız.

Alımların hangi kadrolarda gerçekleşeceğine dair bilgilere göre, İstanbul Havalimanı Gar Müdürlüğü'nde 42 İstasyon Operasyon İşçisi alımı ve Kayseri, Mersin, Afyonkarahisar, İstanbul ve Kocaeli illerinde Kaynakçı Sanat Kolunda 5 eski Hükümlü İşçi alımı yapılacağı belirtilmiştir.

Başvuru yapacak adaylardan aranan genel şartlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, kamu haklarından mahrumiyet bulunmama, sağlık sorunu olmama, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçlarının olumlu çıkma, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmama, erkek adaylar için askerlik görevini tamamlamış veya ilişiği bulunmama gibi kriterler bulunuyor.

İstasyon Operasyon İşçisi alımlarında ön lisans mezunu adaylar içerisinden seçim yapılacağından adayların 2022 yılı KPSS'den P93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. Diğer meslek kolları için KPSS şartı aranmamaktadır.

Ayrıca, başvuru yapan adayların ilan tarihi itibarıyla 36 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir. Kaynakçı alımı için Ortaöğretim meslek liselerinin Metal İşleri bölümü veya Meslek Yüksekokullarının Metal İşleri veya Kaynak Teknolojisi programlarından mezun olma gerekliliği bulunmaktadır. Diğer ortaöğretim bölümlerinden başvuru yapacak adaylar ise Alüminyum Kaynakçısı (Seviye 3), Çelik Kaynakçısı (Seviye 3), Kaynak Operatörü (Seviye 4) mesleki yeterlilik veya Kaynakçılık ustalık belgelerinden birine sahip olmalıdır.

Başvurular, ilanın yayım tarihi olan 14 Ağustos 2023 tarihinden itibaren en geç 4 gün içerisinde İŞKUR üzerinden yapılabilir. Başvuru adresi "https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx" linkidir. Ayrıca başvuru yapacak adayların, başvuru ilan numarasına göre uygun ilanı seçmeleri gerekmektedir.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.