Kültür Bakanlığı 90 Personel Alacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde 23 farklı şehirde toplam 90 sözleşmeli personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ağustos 2023 18:17
Kültür Bakanlığı 90 Personel Alacak!

Resmi Gazete'nin 11 Ağustos 2023 tarihli yayını ile açıklanan ilana göre, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün eksikliği karşılamak üzere 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında 90 sözleşmeli personel alımı yapılacak.

Alımlar bazı kadrolarda mülakat ile, bazı kadrolarda ise mülakatsız gerçekleştirilecek.

Alımlar 23 farklı şehirde yapılacak olup, şehirler şunlar: Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon.

Alımların dağılımı ise şu şekildedir:

47 Büro Personeli

4 Avukat

24 Mühendis (Elektrik, Harita, İnşaat, Makina, Ziraat)

3 Mimar

4 Şehir Plancısı

7 Müze Araştırmacısı

1 Veteriner Hekim

Adaylardan Aranan Şartlar:

Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, kamu haklarından mahrum olmaması, görevini yapmasına engel olabilecek bir sağlık sorunu bulunmaması, olumlu güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu alabilmesi gerekmektedir.

Ayrıca adayların 2022 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda KPSS P3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Başvurular ve İlan Tarihleri:

Başvurular 11 - 25 Ağustos 2023 tarihleri arasında elektronik ortamda alınacak. Başvurular ve ayrıntılı bilgiler için https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi kullanılabilir.

Mülakat Detayları:

Alımların bazı kadrolarında mülakat yapılmadan gerçekleştirileceği belirtilirken, diğer kadrolar için sözlü ve yazılı sınavlar düzenlenecektir.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.