TANRIVERDİ: GENÇ GİRİŞİMCİLER TÜRKİYE’YE BÜYÜK BİR KAZANIMDIR

Ensar Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Korkut Tanrıverdi, genç girişimcilerin, bir araya gelerek proje üretmeleri durumunda, sadece Kahramanmaraş’a değil, Türkiye’ye büyük bir kazanım sağlayacaklarını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:51
TANRIVERDİ: GENÇ GİRİŞİMCİLER TÜRKİYE’YE BÜYÜK BİR KAZANIMDIR

Özgeçmişiniz ve firmanız ile bilgiler verir misiniz?

“1981 Kahramanmaraş doğumluyum. İlk, ortaokul, lise ve üniversite eğitimimi Kahramanmaraş’ta tamamladık. Yüksek lisansımı da yine Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İşletme dalında yaptım. Öğrenciyken çalışmaya başladım. 10 yıldır Ensar Tekstil’de çalışıyorum.

Ensar Tekstil, Tanrıverdi ailesine ait şirketlerden bir tanesidir. 1996’da kurulmuş bir iplik tesisidir. O zamandan bu yana bu sektörde, çalışmaya devam ediyor.

Ensar Tekstil’in hedefleri arasında, gelebileceğimiz en rantabl seviyeye gelip iplikteki yatırımlarımızı optimize etmek, daha sonra da burada kazandıklarımızla yatırımlarımıza her alanda devam etmek

STK’LAR İŞ HAYATININ BİR PARÇASI

Genç Girişimciler Kurulu’nun kurucu üyelerindeyim ve yönetim kurulu üyesiyim. Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) yönetim kurulu üyesiyim. Ayrıca, uluslararası Pamuk Birliği üyesiyim. Türkiye’yi temsilen yönetimdeyim. Olabildiğince mezunlar derneğinde üyeliğimi sürdürüyorum. Anadolu Lisesi Mezunları Derneği üyesiyim. Türkiye pamuklu tekstil sanayicileri birliği üyesiyim

Sivil toplum kuruluşlarında, gençlerin önü açılmalı. 10-15 yıl öncesine baktığımızda, günümüzde, gençlerin önünün daha fazla açıldığını söyleyebiliriz. Zaten genç girişimciler Kurulu’nun amacı da buydu. Bu kurulu, ileriye yönelik alt yapı çalışması olarak görüyorum. Gençlere daha fazla şans veriliyor. Bugün kabinede 40 yaşın altında bakanımız var. Gençlerin önü açılıyor. Çünkü dünyada yapı değişiyor. 1980 doğumlularla 1970 doğumlular aynı değil. Biz internet çağı çocuklarıyız. Yasalardan ve dünyanın durumundan dolayı, seyahat etme özgürlüğümüz daha fazla. İnsanlar sivil toplum kuruluşlarını, öğrenme adına, sosyalleşme adına, topluma faydalı olma adına iş hayatının bir parçası olarak görüyor. Toplumla bütünleşmiş şekilde yaşıyoruz. İş hayatınızı bu çevreden kuruyorsunuz. Bunları düşündüğünüzde de toplumda bütünleşmeden bir şey yapmak mümkün değil. Böylelikle de STK’lara daha fazla önem veriliyor. Zaten insanların bunun önemini kavradığı, oda seçimlerinden anlaşılabiliyor. Bu seçimler, yerel yönetim seçimleri kadar önem arz ediyor.

GENÇ GİRİŞİMCİLER, YAVAŞ YAVAŞ BÜYÜYOR

Genç girişimciler, hala emekleme döneminde olan bir proje. Hala büyüyor. İlk başladığımızda, biz de bocaladık. Girişimci mi yetiştireceğiz, kendimizi mi yetiştireceğiz yoksa sanayiciyle mi çalışacağız, diye bir-iki eğitim programı düzenledik. Staj programları düzenledik. Konusunda uzman insanları getirtip burada üniversite öğrencileriyle buluşturarak, seminerler verdirdik. Kurulda yapı değişiyor. Daha fazla insan entegre etmeye çalışıyorlar. Bu kurul, yavaş yavaş, eksiklerini göre göre büyüyor.

GENÇ GİRİŞİMCİLER TÜRKİYE İÇİN BİR KAZANIM

Genç girişimciler ürettikçe, bu sadece Kahramanmaraş için değil, Türkiye için bir kazanım olur. Genç girişimciler arasında vizyonu çok açık insanlar var. Bunların başarı hikayeleri çıkmaya başladı. Türkiye çapında düşündüğümüz zaman, ileriye dönük projesi olan çok insan var. Ali Sabancı bir örnektir. Bu, mikro bazda, küçük şirketlerin büyüyebileceğini gösteriyor. Bunlar çalışarak, fikir üreterek, kendi kendini yetiştirerek, eğitim alarak ve sosyalleşerek bir şeyler yapıyorlar. Burada yapılan her yatırım, Türkiye ekonomisine katkıdır. Çünkü istihdam sağlanıyor, vergi, veriliyor.

Genç girişimiler bir araya gelip birlikte bir şeyler üretirlerse bu, Türkiye’ye büyük bir kazanım olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.