Tam 53 bin Suriyeli yetim var

Tam 53 bin Suriyeli yetim var

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Mayıs 2017 09:54
Tam 53 bin Suriyeli yetim var

Hatay’da 990 Suriyeli yetim çocuğun kalacağı Çocuk Yaşam Merkezi, 18 Mayıs'ta açılıyor. Projenin mimarı İHH Yetim Birimi Başkanı Yılmaz “Türkiye’de 2016’daki verilere göre 53 bin Suriyeli yetim bulunuyor. Onlarahep birlikte sahip çıkmalıyız” dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Katar RAF ortaklığıyla Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 100 dönüm arazi üzerine inşa edilen, Suriyeli 990 yetim çocuğun kalabileceği “Çocuk Yaşam Merkezi” 18 Mayıs’ta açılıyor. 80 milyon lira değerindeki merkezin mimarlarından İHH Yetim Birimi Başkanı Murat Yılmaz, geçen yıl elde edilen verilere göre, Türkiye’de 53 bin Suriyeli yetimin bulunduğunu söyledi.

YETİM EVLERİ YETERSİZ

Suriyeli yetimler için hazırlanan ve savaşta anne-babasını kaybetmiş çocukların bakılacağı en büyük merkezin tamamlandığını söyleyen Yılmaz, “Kiminin babası, kiminin annesi, kiminin hem anne hem babası olmayan bu çocukların önemli bir bölümü Türkiye’de, Suriyelilerin barındırıldığı kamplarda akrabalarıyla kalıyor. Yalnızca 164 Suriyeli yetim özel koruma altında. Çeşitli bölgelerde gerek İHH gerekse başka vakıfların yetim evleri var, ama bunlar yetersiz. Çocukların psikolojik anlamda aldıkları hasarlar çok fazla. Savaşın en acı halini görmüş bu yetim çocukları hepimize emanet. Onlara hep birlikte sahip çıkmalıyız” dedi. Yılmaz şunları aktardı:

HRİSTİYANLAR SAHİPLENDİ

“100 yıl önce Afrika’da Hristiyanların sayısı yüzde 5’ti, şimdi yüzde 55 oldu. Ümmetin kendi iç sorunları nedeniyle 100 yıl içerisinde yetimlerimizi hep Hristiyanlar sahiplendi, dolayısıyla dinleri değiştirildi. Şimdi yeniden ümmet olarak yetimlerimize sahip çıkıyoruz”

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.