Son Başbakan Binali Yıldırım, Başbakanlık personeli ile vedalaştı!

Türkiye Cumhuriyeti'nin son başbakanı Binali Yıldırım, Başbakanlık personeli ile vedalaştı. Yıldırım, Çankaya Köşkü bahçesindeki resmi tören alanında düzenlenen veda programında yaptığı konuşmada, tarihi bir an ve köklü devlet geleneğinde büyük bir dönüm

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Temmuz 2018 14:40
Son Başbakan Binali Yıldırım, Başbakanlık personeli ile vedalaştı!

Türkiye'de 24 Haziran seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçti ve ülkemizin son başbakanı Binali Yıldırım tarihe geçti. 

Başbakanlık personeli ile vedalaştı

Başbakan Yıldırım, gerçekleştirdiği bir dizi veda ziyaretinin ardından Başbakanlık personeli ile de vedalaştı. 

"Yeni sistem, vesayet odaklarıyla etkin mücadeleyi mümkün hale getirecek"

Çankaya Köşkü bahçesindeki resmi tören alanında düzenlenen veda programında konuşan Yıldırım, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle vesayet odaklarıyla, terörle daha etkin mücadele mümkün hale gelecektir. Yeni dönemde istikrar ve güven sürekli, ekonomik büyüme sürdürülebilir hale gelecek ve bürokrasi çok daha basitleşecek, e-Devlet üzerinden bütün hizmetler gerçekleşmiş olacaktır." dedi.

1-109.jpg

"Yürütme yetkisi ve görevi artık cumhurbaşkanının"

Binali Yıldırım, yeni dönemde Başbakanlığın yerine getirdiği işlerin artık cumhurbaşkanı tarafından yapılacağını anlatarak, "Yürütme yetkisi ve görevi artık cumhurbaşkanı ve onun belirleyeceği cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar marifetiyle gerçekleşecektir. Yeni sistemle halk tarafından doğrudan seçilen ve yürütme gücünü kullanacak olan Cumhurbaşkanımız da halka karşı doğrudan sorumlu olacaktır." diye konuştu.

"Yeni nesil bürokrasi, işleri daha da kolaylaştırdı"

Başbakan Yıldırım, Türkiye'de son yıllarda yaşanan hızlı dönüşümün birçok alanda olduğu gibi bürokraside de kendini hissettirdiğini, artan eğitim ve personel kalitesinin bürokrasinin etkinliğini, verimliliğini de artırdığını kaydetti. 

2-098.jpg

Araştıran, üreten, siyasetçilere farklı öneriler hazırlayan yeni nesil bürokrasinin devlet sisteminde işleri daha da kolaylaştırdığını belirten Yıldırım, Başbakanlık personeline hitaben, "Yeni Türkiye vizyonuna önemli katkılar sağlayan, gecesini gündüzüne katarak bilgi ve birikimleriyle sistemin inşasına katkı sunan siz Başbakanlık personelini Türkiye Cumhuriyeti'nin son Başbakanı olarak tebrik ediyorum, şükranlarımı sunuyorum." dedi.

3-128.jpg

Başbakanlık personeline ve ailelerine teşekkür etti

Binali Yıldırım, personelin aileleri ve çocuklarına da yoğun çalışma dönemlerinde gösterdikleri fedakarlıklardan ötürü teşekkürlerini iletti.

Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından çalışanlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.