1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Son bahar aylarının kaçınılmaz hastalığı grip ve öksürüğe faydalı, kiraz
Son bahar aylarının kaçınılmaz hastalığı grip ve öksürüğe faydalı, kiraz

Son bahar aylarının kaçınılmaz hastalığı grip ve öksürüğe faydalı, kiraz

Şifalı bitkilerden kiraz, kiraz nasıl kullanılmalı,kiraz faydaları, kiraz, kiraz nedir?

A+A-

Hasat zamanı ve şekli: meyveler olgunlaştığında, saplar meyvelerden ayrılarak, kabuk soyularak gölgede kurutulur.

Kullanma Usulü: meyveler yenir. Saplar ve kabuk, çiçek ve yapraklar kaynatılıp demlenir. (100 cc suya 3 gr kuru sap) çekirdek içi 3 tatlı kaşığı alınır.

Kullanılan Kısımlar: meyve, sap, çiçek, kabuk, yaprak,, çekirdek içi.

Şifası: kuvvet verici, zayıflatıcı, idrar arttırıcı, kan temizleyici, ishal kesici (kabuk), hazmı kolaylaştırıcı, göğsü yumuşatıcı, öksürük kesici (kitre), çekirdek içleri cinsel iktidarsızlıkta etkilidir.

Zehirlilik durumu: yoktur.

Çeşitler: birçok çeşidi vardır.

Yetişme Ortamı: orta kuşak meyvesidir.

Muhteviyatı: şekerler, vitaminler (A-B-C), organik asitler, minareller (Ca-K-Fe-Zn-Na), tanen.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.