Sokakta değil poligonda ateş et

Nova atış poligonu atış eğitmeni ve aynı zamanda İşletme Müdürü Ersal Kaya ile Kahramanmaraş’ta henüz birkaç ay önce açılan poligonda vatandaşları nelerin beklediğini konuştuk. Bilinçli silah kullanımı konusunda önemli tüyolar aldık.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ağustos 2018 12:00
Sokakta değil poligonda ateş et

HABER: ABDULLAH YILDIZ

Türkiye’de ve Kahramanmaraş’ta bilinçsiz silah kullanımının yol açtığı zararlar üzerine harekete geçerek bilinçli silah kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla hareket eden girişimcilerin kurduğu Nova Poligonu vatandaşın hizmetinde. 18-65 kadın erkek herkesin gelip hem silah kullanma eğitimi alabileceği hem de stres atabileceği mekanda güvenli ve ferah atmosferi ile ziyaretçilerini bekliyor. İşletme Müdürü ve Atış Eğitmeni Ersal Kaya gazetemize konuştu:

m1-069.jpg

BİLİNÇSİZ SİLAH KULLANMANIN ÖNÜNE GEÇMELİYİZ

“Ülkemizde maalesef oldukça yanlış olan düğünlerde araç konvoylarında havaya ateş etme gibi bir kültür var. Bu yanlış alışkanlıklar çok kötü sonuçlar doğuruyor. Havaya ateş ettiğinizde bir merminin ortalama bin metre ile bin 200 metre yükseğe çıkar elbette bunun birde düşüşü var. Düşerken merminin ağırlığı ve düşme hızıyla beraber 6 kiloya kadar çıkabilmekte ve ölümcül kazalara sebep olabilmektedir.

Bizler bu işletmeyi kurarken bu kültürün önüne nasıl geçebiliriz, emniyetli ve bilinçli silah kullanımını nasıl sağlarız fikriyle hareket ettik. Burada da bilinçli silah kullanımını öğretmeyi ve elbette yaygınlaştırmayı hedefliyoruz.

Şu da bilinsin ki, silah sahibi olmakla iyi bir atıcı olunamaz. Akli dengesi yerinde olan ve sabıkası temiz olan herkes silah sahibi olabilir. Ancak herkes atıcı olamaz. İyi bir eğitim bolca pratik gerekir.”

m-022.jpg

ZANNEDİLDİĞİ GİBİ PAHALI BİR ZEVK DEĞİL

İşletme hakkında bilgiler veren Kaya hizmet saatleri ücretlendirme konusunda şu açıklamalarda bulundu:

“Zannedildiği gibi pahalı bir zevk değildir. Burada atışlarımızı mermi başı fiyatlandırıyoruz. Ki zaten tüm poligonlarda fiyatlandırmalar bu şekildedir. Tek mermi 4 lira. Vatandaş zaten kendisi gidip alacak olsa mermi fiyatı 2-2,5 liradır. Biz hem silah hem de mekan kirası anlamında bu fiyatı uygun gördük.

İşletmemiz sabah 10’dan akşam 10’a kadar açık ancak hafta sonları yoğun olduğu için randevu almalarını öneriyoruz. 18 yaşından büyük herkesi buraya bekliyoruz. İnsanlarımıza bunun zevkini almaya davet ediyoruz. Zaten 18-65 yaş aralığında ki herkes gelebilir.” 

m2-052.jpg

“ÖZELLİKLE KADINLARI DAVET EDİYORUZ”

Kahramanmaraş’ta silah kullanmaya yönelik büyük bir ilginin olduğunu ifade eden Kaya, özellikle kadınların silah kullanma konusunda hiç bilgilerinin olmadığını hatırlatarak, ‘Sevmeseler dahi kullanmasını öğrenmeleri gerekir’ dedi. Kaya konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Mekanımıza ilgi var ancak istediğimiz seviyede değil. Aslında insanlar bir yandan merak ediyorlar. En net ifadeyle bu şehir de silah kullanmaya ilgi var. Dolayısıyla bu ilgi poligonumuza da yansıyor zamanla artacağına inanıyoruz ve bu şehirde bilinçli silah kullanma kültürün yaygınlaştıracağız.

Özellikle kadınlar bizim hedef kitlemiz arasında yer alıyor. Çünkü herkesin başımıza gelmez dedikleri şeyler gelebiliyor maalesef. Silahı nasıl kullanacağı, hedefe nasıl nişan alacağı gibi bilgileri buraya geldiklerinde kendilerine eğitimini veriyoruz. ‘Atış yaptınız paranızı ödediniz bitti’ gibi bir olay yok. biz burda bilinçli silah kullanımını öğretiyoruz. 18 yaşını geçmiş her birey silah kullanma mecburiyetinde kaldığı durumlarda kullanabilmeli. Silahını doldur boşalt yaparken kendini vuran bir sürü insan var. Silahın temizliğini yaparken bir çok insan kendini yaralıyor.

Türk milletinde her 100 erkekten 80’i askerliğini yapmıştır. Askerde tabanca ve tüfek eğitimi almıştır. Normal bir vatandaşa bile bir tabanca uzatsanız muhakkak tetiği çekip havaya ateş edebilir. Ama kadınlar bunu bilmiyor. Sevmeseler dahi kullanmasını öğrenmeleri gerekir.

Bir de kadınlarda önyargı var. Denemek isteseler dahi nasıl bir ortamla karşılaşacaklarını bilmiyorlar. Birde silah işin içine girince iyice çekingen bir tavır ortaya koyuyorlar. Ancak şunun garantisini veriyoruz; buraya bir kere geldiklerinde hem çok eğlenecekler hemde burada ki ferah ve güvenli ortamı gördüklerinde tekrar tekrar gelecekler. Çünkü kadın müşterilerimizin çoğu bir defa denedikten sonra tekrar tekrar geldiler.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.