Şok eden harita! Tek atışla Türkiye'yi vurabilir...

Şok eden harita! Tek atışla Türkiye'yi vurabilir...

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Mayıs 2017 12:22
Şok eden harita! Tek atışla Türkiye'yi vurabilir...

Birleşmiş Milletler, yeni füze denemesiyle dünyayı sarsan Pyongyang yönetimini şiddetle kınadı.Amerikan özel istihbarat kuruluşu Stratfor'un yayınladığı son analizde, Kuzey Kore'nin fırlattığı füzelerin Türkiye'yi vurabildiği görülüyor.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi  (BMGK), 13 Mayıs'ta balistik füze deneyen Kuzey Kore'ye yeni yaptırımların gelebileceğini duyurdu.

BMGK'da oy birliğiyle kabul edilen açıklamada, Kuzey Kore'nin son derece istikrarsızlaştırıcı ve kışkırtıcı davranışlarının endişe verici olduğu vurgulandı. Son füze denemesinin 'şiddetle' kınandığı açıklamada, Pyongyang yönetimine yeni yaptırımlar uygulanabileceği uyarısına da yer verildi.

BMGK üyesi 15 ülkenin Kuzey Kore'ye yönelik tüm yaptırımları tam olarak uygulayacağı belirtilen açıklamada, diğer ülkelere de hızla ve ciddi bir  biçimde yaptırımları devreye sokması çağrısı yapıldı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği Sözcüsü Stephane Dujarric, "Bu hareket Güvenlik Konseyi’nin yasa tasarısını ihlal, bölgedeki barış ve güvenliği de tehdit etmektedir. Genel Sekreterlik, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ni uluslararası yasalara riayet etmeye ve nükleer silahlarını arındırmaya davet ediyor" dedi.

kuzey-koreye-yeni-yaptirim-yolda-b35edb.jpeg

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.