Siyasilerimiz sektörümüzü tanıtsın

Oymacılık sektörünün Kahramanmaraş’ta her geçen gün bittiğini söyleyen Oymacı Ustası Fatih Akkök, gazetemize yaptığı değerlendirmede siyasilerin Kahramanmaraş’ın oymacılığını tanıtmaları gerektiğini vurguladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Eylül 2019 11:13
Siyasilerimiz sektörümüzü tanıtsın

HABER: EMRE BOZ

Oymacılığın en iyi Kahramanmaraş’ta icra edildiğini belirten Akkök, hayatımızın bir parçası olarak tanımladığı sektörün gelişmesi adına tanıtımlar gerektiğini söyledi. Akkök; “Oymacılık sektörü Kahramanmaraş’ta bitiyor. Oymacılık sektörü en iyi Kahramanmaraş’ımızda icra ediliyor. Ama ne yazık ki bunu bilen insan sayısı çok az. Bu konuda siyasetçilerimize büyük iş düşüyor. Sektörümüzü ve emeğimizi gittikleri her yerde duyurmaları ve tanıtmaları gerekiyor. Bizim mesleğimiz dedelerimize dayanıyor. Başka illerimizde kuşaklarca bu işi yapsaydık dünyanın her yerinden tanınan bir şehir olurduk.  Nasıl Ramazan Ayı boyunca Gaziantep’in mutfağı dünyanın her yerinde dile geliyorsa, bizim de oymacılık sanatımız her gün dünyanın her yerinde dile gelmeli. Siyasetçilerimizin sektörümüzü tanıtmaları gerekiyor. Bu sektör turizme bağlı şehir ekonomimizi de ciddi anlamda geliştirecektir. Beşikten mezara kadar ağaç var. Hayatımızın bir parçası olan bu sektörümüzü geliştirmemiz ve tanıtmamız gerekiyor” dedi.

DAHA BÜYÜK DÜKKANLARA İHTİYAÇ VAR

Sanayide sorunların giderilmesinde odaların elini taşın altına koyması gerkeitğini söyleyen Akkök, dükkanların dar olduğunu ve daha büyük işyerlerine ihtiyaç olduğunu belirtti. Akkök; “Sanayimizdeki sıkıntılarımızın giderilmesi için oda sistemlerimizin değişmesi gerekiyor. Esnafların teknik problemi olduğu zaman bunun çözümünde odalarımızın ön planda olması lazım. Sanayi esnaflarımızın hakkının korunması noktasında odalarımızın biraz daha gayret göstermelerini istiyoruz. Sanayimizde şu anda dükkanlar yetersiz geliyor. Çeşitli sektörlerde dükkan açmak isteyen gençlerimiz yer bulamıyorlar. Buna bağlı olarak sanayimizin üst kısmındaki inşaatlarımızın bir an önce bitmesi gerekiyor. Daha büyük, daha geniş dükkanlara ihtiyacımız var. Diğer bir sorun da; yeni yapılan dükkanlarımızın içerisinde bir adamın 5 tane dükkanı var. Bunun yerine ihtiyacı olan esnaflarımız öncelikli tutulmalıydı. Yatırımcımızın da önünün açılması için böyle bir yol izlenmesi gerekiyordu” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.