Sınır operasyonları sayesinde sınırlarımızı güven altına aldık

Muhalefetin ‘teslim ol kurtul’ zihniyetine ağır eleştirilerde bulunan Mahir Ünal, ‘Bu zihniyet anlayışıyla hareket ederseniz sizin bu bölge de yaşamanıza müsaade etmezler’ dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mart 2020 11:16
Sınır operasyonları sayesinde sınırlarımızı güven altına aldık

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal katıldığı bir televizyon programında terör operasyonlarını değerlendirdi.

Ünal, “Şimdi siz terörle Gaziantep’te Kilis’te, Diyarbakır’da, Cizre’de, Silvan’da, Silopi’de, Nusaybin’de mücadele ederseniz yangını kendi şehirlerinize taşırsınız. Terörü kendi kaynağında karşılamak, kendi kaynağında kurutmak zorundasınız. Yıllarca biz Irak’ta sınır ötesi operasyonlar yaptık. Bunun nedeni terörü kendi kaynağında kurutmak içindir. Bunlar daha sonra Suriye’nin kuzeyinde, Türkiye’nin güneyinde bir PKK terör devleti oluşturmak istediler. Oradan Türkiye’ye dönük ciddi saldırılar oldu. Amanostan düne kadar teröristler içeri giriyorlardı. Ne zaman ki biz Zeytin Dalı harekatıyla birlikte Afrin’de bölgeyi yaklaşık 30 km derinlikle içeri girdik ve orayı temizledik ve sınırlarımızı güvenlik altına aldık. Aynı şekilde Tel Abyad’da, Rasulayn’da Barış Pınarı Harekatıyla  Irak sınırından Hatay’a kadar oluşturduğumuz o 30 km derinliğe ulaşan Güvenli Bölgenin dışına attık terörü ve dolayısıyla güvenliğimizi ve toprak bütünlüğümüzü aldık. Bu sayede içeriyi güvenli hale getirdik.

Benim Kültür Turizm Bakanlığım dönemimde her ay İstanbul’da, Ankara’da, Diyarbakır’da bombalar patlıyordu. Ve terör örgütünün saldırılarını hepimiz hatırlıyoruz, açılan hendekleri hepimiz hatırlıyoruz. Şehirlerimizin el yapımı patlayıcılarla nasıl harabe hale getirdiğini hepimiz hatırlıyoruz. Şırnak’ı yeniden yaptık, Cizre’yi yeniden yaptık, Diyarbakır Suriçi’ni devletimiz hamdolsun yeniden inşa etti. Şimdi bizim Suriye’de devam eden iç savaşın dışa dönük tehditlerini büyük oranda bertaraf ettik. peki bugün neden İdlib’deyiz, öncelikle tamda bu mücadelenin düğüm noktası olarak İdlib’deyiz. Eğer biz İdlib’den Allah korusun her hangi bir şekilde geri adım atarsak Afrin’den geri adım atmış oluruz. Dün Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi namluların tekrardan Türkiye’ye çevrileceği ve tekrardan terörün Gaziantep’i, Şanlıurfa’yı, Diyarbakır’ı, Hatay’ı, Cizre’yi, Şırnak’ı vurması anlamına gelir. Eğer siz bölgede güçlü kudretli, dirayetli değilseniz bugün muhalefetin bize söylediği ‘teslim ol ve kurtul’ anlayışıyla hareket ederseniz sizin bu bölge de yaşamanız ve bu bölgede bağımsız bir şekilde varlığınızı sürdürmenize müsaade etmezler. Türkiye 40 yıl boyunca terörle mücadele de verdiğimiz içeride ki şehitlerimiz hatırlayalım. Reyhanlı saldırısından tutun geçmişte PKK terör örgütünün yapmış olduğu saldırılarda verdiğimiz şehitlerimiz vardı. İnsanlar bir zamanlar AVM’ye gitmeye korkar duruma gelmişlerdi. Türkiye terörü kendi kaynaklarında çürüterek iç güvenliğini sağlamıştır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.