Şimşek, ‘Felaket tellallarının girişimleri boşa çıkacak!’

Kahramanmaraşlılar Reis'ini beklerken kürsüye çıkan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Kahramanmaraş'ta ki sevgi seli karşısında şu sözleri söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Haziran 2018 15:13
Şimşek, ‘Felaket tellallarının girişimleri boşa çıkacak!’

HABER: EMRE BOZ

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in konuşmasından satır başları;

“Kahramanmaraş ihracatı 144 milyon dolardan AK Parti iktidara geldikten sonra bu rakam 1 milyar dolara çıktı. Kahramanmaraş’ta çalışan sigortalı sayısı aldı başını gitti.

AK Parti’nin ve Erdoğan’ın liderliğinde ülke atılma geçti. 24 Hazirandan sonra yeni bir sisteme geçiyoruz. Yeni yönetim ile birlikte 5 yıllık istikrar olacak. Kahramanmaraş daha da büyüyecek ve gelişecek, Türkiye büyüyecek.

Felaket tellalları iftiralar atıyor, yerli yersiz açıklamalar yapıyor. Diyorlar ki, Türkiye borç batağında yani olsa olsa bu külliyen yalan olur. Size şimdi rakam vereceğim. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kamu borcunun milli gelir oranı 2002’de yüzde 28’den, yüzde 78 yükseldi.

AK Parti hükümetlerinde çalışandan, esnaftan, sanayiciden alınan vergilerin yüzde 10 kısmı devletin kasasına giriyor, geri kalan yüzde 90’lık kısmı milletimizin eğitimine, sağlığına harcanıyor.

Cumhuriyetimiz kurulduğundan itibaren AK Parti iktidarı başa gelene kadar ülke ekonomisi yüzde 4.7 büyüdü. AK Parti iktidara geldiğinde hain darbe girişimi ve türlü oyunlar yapılmasına rağmen yüzde 5.7 büyüdü. AK Parti döneminde ki yüzde 5.7’lik büyüme Cumhuriyet tarihinden bu zamana kadar istikrarlı bir şekilde büyüseydi, ekonomide patlama yaşayarak 2.3 trilyon dolarla dünyanın en büyük ekonomisine sahip olacaktık.

Bu felaket tellallarının lafları boşa çıkacak. Seçim ile birlikte belirsizlik ortadan kalkacak. Reformlar hızlanacak. Allah’ın izniyle Kahramanmaraş’ta ki bu sevgi selini Recep Tayyip Erdoğan’a layık gördükten sonra Pazartesi sabahı ülkemiz yeni bir çıkış, yeni atılım dönemine girecek. Siz değerli Kahramanmaraş halkını sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Allah’a emanet olun”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.