Şifalı bitkilerden Sıklamen, Sıklamen nedir?

Şifalı bitkilerden Sıklamen, Sıklamen nasıl kullanılmalı,Sıklamen faydaları, Sıklamen, Sıklamen nedir?

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Şubat 2020 09:50
Şifalı bitkilerden Sıklamen, Sıklamen nedir?

Diğer Adları: Yer somunu, topalak, domuz turpu, domuz ağırşağı, buhru meryem, ala yaprak domuz elması, kuskusa, dana göbeği, hınzır ekmeği.

Hasat Zamanı Ve Şekli: Sonbaharda veya ilkbahar başlangıcında yumrular topraktan sökülür.

Kurutma Usulü: Taze olarak kullanılır. Kurutulur.

Kullanma Usulü: Temizlenmiş taze yumrular parçalanıp kaynatılır ve demlenir. 1 bardak içilir. Kurutulmuş yumru parçalarından yarım gram alınır.

Kullanılan Kısımlar: yumrular. (taze-kuru)

Şifası: Müshil ve kusturucudur. Uyarıcı etkisi vardır. Tarla ve saksı, solucan ve kurtlarını öldürmede sulama yapılarak kullanılır.

Zehirlilik Durumu: Aşırısı zehirlidir.

Çeşitler: Birkaç çeşidi vardır.

Yetişme Ortamı: Orman çalı diplerinde ve evlerde saksılarda süs bitkisi olarak yetişir.

Uyarılar: Doz aşılmamalıdır. Şiddetli ishal ve kusmalara neden olur.

Muhteviyatı: Nişasta, şeker, zamk, organik asitler, saponinler, glikozitler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.