1. Haberler

  2. Sağlık

  3. Şifalı bitkilerden Keçi Boynuzu, Keçi Boynuzu nedir?
Şifalı bitkilerden Keçi Boynuzu, Keçi Boynuzu nedir?

Şifalı bitkilerden Keçi Boynuzu, Keçi Boynuzu nedir?

Şifalı bitkilerden Keçi Boynuzu, Keçi Boynuzu nasıl kullanılmalı,Keçi Boynuzu faydaları, Keçi Boynuzu, Keçi Boynuzu nedir?

A+A-

 

Diğer Adları: buynuz, hanup, karabe, kırat

Hasat zamanı ve şekli: meyveler sonbaharda toplanıp kurutulur.

Kurutma Usulü: güneşte karıştırılarak kurutulur.

Kullanma Usulü: 10  cc suda 5 gr kaynatılıp içilir(günde 5 bardak), dal kabukları da kaynatılıp içilir. Meyvelerinin pekmezi yapılır, ayrıca zamk da yapılır.

Kullanılan Kısımlar: meyve, kabuklar, tohum.

Şifası: ishal kesici ilaçların yapımında kullanılır. Şeker hastalarına gıda hazırlamada öksürük şuruplarında nkullanılır. İdrar söktürücüdür. Çerez ve kuruyemiş yapılır. Kuvvet verici ve kan yapıcıdır.

Zehirlilik durumu: zehirli değildir.

Çeşitler: yabanileri vardır (haraç).

Yetişme Ortamı: ılıman iklimlerin taşlı kurak kısımları.

Muhteviyatı: Şekerler, pektin, karbonhidrat, sepi maddeleri, yağ, selüloz, azot bileşikleri. Tohumda: protein, proferin, tereferin, nişasta, selüloz, tanen.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.